Paskelbus su Rusija prekiaujančių įmonių sąrašą – „Mangų mango“ atsakas: „Niekada nedirbome su ruskiais“ (12)

Visuomenininkas Olegas Šurajevas pirmadienį paskelbė, kad su vaisių prekybininku „Mangų mangas“ susijusi bendrovė „Baltic Fresh Fruit“ yra eksportavusi prekių į Rusiją net ir vykstant karui Ukrainoje. Įmonės „Mangų mangas“ direktorius ir vienas iš akcininkų Mantas Kidykas pateikė savo poziciją. Jis patikino, kad bendraakcininkai suklydo ir už klaidą bus atsakyta. Pabrėžiama ir tai, kad „niekada nedirbo su ruskiais“.

O.Šurajev.<br>Lrytas.lt koliažas
O.Šurajev.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2024, 3:47 PM, atnaujinta Jul 22, 2024, 4:05 PM

O.Šurajev feisbuke rašė, kad, remiantis „ImportGenius“ statistiniais duomenimis, išsiaiškino, jog ne viena įmonė dirbo su Rusija, net ir Rusijai užpuolus Ukrainą. Remdamasis muitinės deklaracijomis, rodančiomis, kas buvo įvežta į Rusiją, jis pastebėjo, kad tarp kitų lietuviškų įmonių – UAB „Baltic Fresh Fruit“.

„Vežė avokadus, imbierą, riešutus, mandarinus ir t.t. Įdomus faktas: paskambinau ir sako, „Mes ir taip mažinam“, nors iš kiekių neatrodo. Jiems priklauso brendas „Mangų mangas“, – rašė O.Šurajev, pridurdamas, kad tai taip pat yra žinutė nuomonės formuotojams.

Kaip teigia visuomenininkas, jis susisiekė su įmone, tačiau iškart po jo skambučio bendrovės „Baltic Fresh Fruit“ interneto puslapyje staiga dingo informacija, kad „Mangų mangas“ priklauso bendrovei „Baltic Fresh Fruit“.

Kaip feisbuke skelbia pastaroji įmonė, ji užsiima vaisių ir daržovių prekyba prekybos tinklams, didmenininiams Baltijos šalių pirkėjams. Taip pat atlieka ekspedijavimo, sandėliavimo, vaisių perrinkimo, rūšiavimo ir kokybės patikros paslaugas.

Tuo metu įmonės „Mangų mangas“ direktorius ir benraakcininkas įmonės feisbuko paskyroje pasidalijo atsakymu į O.Šurajevo teiginius.

„Suprantu, jog tolimesnė kelionė bus kitokia, o su daugeliu turbūt ir nebesusitiksime, tačiau labai prašau perskaityti šį pranešimą, – įrašo pradžioje rašo direktorius. – Pati pirma ir svarbiausia žinutė: mūsų bendraakcininkiai suklydo ir pelnytai už tai atsiimsime. Tačiau, tie trisdešimt nuostabių žmonių, kurie kiekvieną savaitę Jus sutikdavo gėrybių dalybose ir atiduodavo visą save, neturi nieko bendro su akcininkų padaryta klaida.

Labai prašau išlaikyti Jiems pagarbą, nes jie Jums tikrai atidavė savo širdis. Galiu garantuoti už kiekvieną. Visi 30 žmonių, kurie visą dūšią įdėjo statydami „Mangų mangą“, niekada nedirbome su ruskiais. Visada buvome ir būsime už Ukrainą, įrodinėjome tą ir veiksmais.“

Jis pasidalijo ir įrašu, kuris buvo skelbtas 2022 metais, kovo 8 d., kuriame kalbama apie paramą ir palaikymą Ukrainai.

Tęsdamas atsakymą, M.Kidykas taip pat pažymėjo, kad jo vadovaujama įmonė turi dar du akcininkus, kurie ir valdo įmonę „Baltic Fresh Fruit“.

„Nors žinau, jog abu palaiko Ukrainą, skyrė paramą, tik pati UAB „Baltic Fresh Fruit“ gali atsakyti, kodėl nebuvo nutraukti prekybiniai ryšiai su ruskiais. Aš paprašiau UAB „Baltic Fresh Fruit“ pašalinti iš puslapio informaciją apie UAB „Mangų mangas“, nes mūsų komanda yra prieš bet kokią prekybą su ta šalimi.

Neturime įtakos jokiems „Baltic Fresh Fruit“ sprendimams. Jei būtume prekiavę, galiu garantuoti už kiekvieną savo komandos narį, jog tą pačią minutę kai kilo karas būtume vietoje mangų ruskiams išsiuntę didelį ir riebų pasiuntimą N*xuj.

Pas „Baltic Fresh Fruit“ atvažiavau dar būdamas studentas ir papasakojau apie svajonę į Lietuvą atvežti tikrus, sunokusius vaisius. Mes turėjom norą, „Baltic Fresh Fruit“ turėjo patirtį ir logistinius sprendimus. Todėl ir pradėjome dirbti kartu.

Žiauriai skauda, bet tikiuosi viskas išeis tik į gerą ir „Baltic Fresh Fruit“, ir visos paviešintos įmonės priims teisingus sprendimus, ir greičiau nutrauks bet kokią prekybą su ta šalimi“, – įrašą užbaigė M.Kidykas.

O.Šurajevas pirmadienį paminėjo ir daugiau įmonių, kurios, jo surinktais duomenimis, prekiavo su Rusija. Visuomenininkas su sekėjais pasidalijo visu įmonių sąrašu, statistiniais duomenimis apie prekybinius santykius su Rusija.

Portalas lrytas.lt raštu kreipėsi į bendrovę „Baltic Fresh Fruit“ dėl įmonės pozicijos. Publikacija bus papildyta.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.