Maljorkoje tūkstančiai žmonių dalyvavo demonstracijoje prieš masinį turizmą

2024 m. liepos 22 d. 09:32
Lina Linkevičiūtė
Sekmadienio vakarą keli tūkstančiai vietos gyventojų išėjo į Maljorkos sostinės Palmos gatves protestuoti prieš kiekvieną vasarą į šią Ispanijai priklausančią Viduržemio jūros salą suplūstančius milijonus turistų.
Daugiau nuotraukų (1)
Pasak vietos stebėtojų, šį kartą dalyvavo šiek tiek mažiau žmonių, palyginti su prieš aštuonias savaites įvykusia didžiule demonstracija, kai organizatoriai skaičiavo apie 25 000 dalyvių.
Per protestą, kurį surengė organizacija „Less Tourism, More Life“, demonstrantai laikė plakatus su tokiais užrašais, kaip „Jums – prabanga, mums – vargas“ ir „Mes nenorime tapti kylančių būsto kainų pradininkais“.
Balearų salose gyvena beveik 1,2 mln. žmonių. Skaičiuojama, kad pernai čia apsilankė apie 18 mln. atostogautojų.
Demonstracijų prieš masinį turizmą būta ir kituose Ispanijos turizmo karštuosiuose taškuose, įskaitant Barseloną ir Malagą, taip pat Kanarų salas.
Nors turizmas yra labai svarbus Maljorkai, daugybė žmonių skundžiasi, kad tik mažuma iš to gauna naudos, o didžioji dauguma žmonių išgyvena dirbdami prastai apmokamą darbą ir kenčia dėl būsto trūkumo, eismo spūsčių, triukšmo ir taršos.
TurizmasturistaiMaljorka
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.