Dar nepasikeitėte asmens tapatybės kortelės? Primena, kas tai turi padaryti

Gyventojai, turintys nuo 2022 m. rugsėjo iki 2023 m. pabaigos išduotas asmens tapatybės korteles su elektroninio parašo sertifikatu – vadinamuoju lustu – jas turės pasikeisti. Apie tai jau anksčiau skelbė Migracijos departamentas.

Asmens tapatybės kortelė.<br>V.Balkūno nuotr.
Asmens tapatybės kortelė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2024, 12:38 PM, atnaujinta Jul 22, 2024, 12:41 PM

„Tiems, kurie korteles turėjo su elektroninio parašo lustu, jei jie kreipsis iki šių metų pabaigos, tos kortelės bus pakeistos nemokamai ir 10 eurų mokėti nereikės. O jei piliečiai kreipsis iki liepos 22 dienos – iki kada galios tie senieji parašai – kol bus laukiama naujos kortelės, bus galima naudotis senąja kortele. Visiems kitiems kortelės keisti nereikia, – LRT radijui teigė Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė.

„Kalbame tik apie tuos piliečius, kurie asmens tapatybės korteles nori naudoti tam, kad galėtų elektroniniu parašu pasirašyti dokumentus“, – pridūrė įstaigos vadovė.

Portalas lrytas.lt primena, kad korteles reikia nuolat keisti dėl šiai technologijai vis naujinamų ir griežtinamų Europos Sąjungos reikalavimų.

Asmens tapatybės kortelės keitimas aktualus tik tiems piliečiams, kurie naudojasi jomis elektroniniam parašui. Tokių gyventojų, Asmens dokumentų išrašymo centro duomenimis, gali būti apie 20 tūkst.

Tie, kurie kortelės nenaudoja kvalifikuoto elektroninio parašo kūrimui, jos keisti neturi.

Primenama, kad iki 2022 m. rugsėjo 2 d. išduotos kortelės jau turėjo būti pakeistos, nes jose esantys elektroninio parašo sertifikatai yra dar senesni ir jas gyventojai buvo raginami pasikeisti iki praėjusių metų liepos.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.