„EIT Health“ atnaujino „InnoStars Awards“ programą: padeda startuoliams įveikti iššūkius

Viena didžiausių Europos sveikatos inovacijų organizacijų „EIT Health“ paskelbė registraciją į atnaujintą „InnoStars Awards“ programą, skirtą Pietų, Vidurio ir Rytų Europos sveikatos priežiūros startuoliams. Programa teikia 15 tūkst. eurų finansavimą, mokymus, mentorystę ir tinklaveikos galimybes. Nauja programos kryptis – investicijų pritraukimas, padedantis startuoliams gauti pradines ar A serijos investicijas. Registracija vyksta iki rugpjūčio 5 d., o finalas vyks lapkritį, kur dalyviai pretenduos į iki 25 tūkst. eurų apdovanojimus.

Viena didžiausių Europos sveikatos inovacijų organizacijų „EIT Health“ paskelbė registraciją į atnaujintą „InnoStars Awards“ programą.
Viena didžiausių Europos sveikatos inovacijų organizacijų „EIT Health“ paskelbė registraciją į atnaujintą „InnoStars Awards“ programą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2024, 3:34 PM

Europos inovacijų ir technologijų institutui (EIT) svarbu tikslingai ir kryptingai vykdyti savo programas bei suprasti jų kuriamą vertę. Dėl šios priežasties tinklas „EIT Health“ užsakė išsamų poveikio tyrimą. Tyrimo tikslas buvo išsiaiškinti, su kokiais iššūkiais susiduria sveikatos priežiūros startuoliai, ir įvertinti „InnoStars“ verslo kūrimo programų naudą. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad programos, pavyzdžiui, „InnoStars Awards“, teikia ne tik mokymus, finansavimą, mentorystę bei intensyvius kursus, bet ir suteikia svarbią bendruomenės paramą.

Bendruomenės parama: jūs ne vieni

Tyrime dalyvavę verslininkai dažnai jautėsi lyg su iššūkiais susiduria vieninteliai. Dalyvaudami startuoliams skirtose programose, jie pajuto stiprų bendruomeniškumo jausmą ir galimybę dalytis patirtimi. „Pajutome, kad nesame vieni“, – sakė vienas steigėjas. Kitas dalyvis pastebėjo, kad bendraujant su kitomis komandomis išryškėjo patiriami tie patys iššūkiai, todėl jautiesi suprastas. Nereikia kiekvieną kartą detaliai aiškinti situacijų su kuriomis susiduri, gauni ne tik padrąsinamų žodžių, bet ir patarimų – „Jiems nekyla klausimų dėl ko, kiek laiko užtrunka klinikiniai ir teisiniai procesai“. Bendruomenės parama suteikia galimybę gauti grįžtamąjį ryšį ir dalytis praktiniais patarimais, tobulinti idėjas bei geriau suprasti kylančias problemas.

Ryšių ir tinklaveikos galimybės bei galia

Sveikatos priežiūros startuoliams labai svarbu kuo anksčiau užmegzti ryšius su gydytojais, pacientais, įmonėmis ir investuotojais, jog gautų vertingų įžvalgų bei paramą. Šie ryšiai yra kertinė sėkmės paslaptis – jie padeda suprasti rinkos poreikius ir išvengti dažnų nesėkmių bandant į ją patekti. „InnoStars Awards“ programa siūlo tinklaveikos galimybes atverdama duris potencialiems investuotojams bei klientams. Šie ryšiai yra labai svarbūs siekiant rinkos įžvalgų ir verslo plėtros.

„InnoStars Awards“ programos dalyvis dalijosi gauta nauda: „Išmokau labai daug apie Europoje vykdomus klinikinius tyrimus“, o gydytojas iš Portugalijos pridūrė: „Mums abipusiškai naudinga dalintis žiniomis su kitais startuoliais, nes aš sužinojau apie vartotojo perspektyvas, o jie gavo medicininių įžvalgų.“

Pasitikėjimo savimi stiprinimas

Antrepreneriai dažnai kenčia nuo apsimetėlio sindromo ir abejoja savimi, o tai kenkia jų produktyvumui bei verslo rezultatams. „EIT Health“ vykdomos „InnoStars“ programos padeda dalyviams stiprinti pasitikėjimą savimi ir didinti pasiryžimą siekti tikslų. „Pasiekęs finalą, pradėjau jausti palaikymą ir supratau, kad einu teisingu keliu. Dabar labiau pasitikiu savimi ir galiu padėti kitiems, kurie žvelgia į mane kaip į verslininką“, – dalijosi dalyvis.

Šios programos dalyviams padedama ugdyti minkštuosius įgūdžius, kurie yra esminiai sėkmingam verslo vystymui. Įkvepiančios kolegų istorijos ir vienas kito palaikymas stiprina pasitikėjimą savimi bei suteikia vilties, jog kiekvienas gali pasiekti savo tikslus.

„InnoStars Awards“ sprendžia esminius iššūkius

„EIT Health“ programa „InnoStars Awards“ siekia spręsti startuolių iššūkius bei skatinti Pietų, Vidurio ir Rytų Europos antreprenerius vystyti savo idėjas. Per pastaruosius septynerius metus programoje dalyvavo daugiau nei 120 startuolių, iš kurių daugiau nei pusė sėkmingai įsitvirtino rinkoje, pavyzdžiui, „Orgavalue“ iš Portugalijos, „IQ Biozoom“ iš Lenkijos ir „Ligence“ iš Lietuvos.

Programos dalyviai gauna 15 tūkst. eurų finansavimą, galimybę pristatyti idėjas stambiausiems investuotojams, sveikatos technologijų vertinimo mokymus ir personalizuotą mentorystę. Programos kryptis „Validation Track“ skirta startuoliams su minimaliu perspektyviu produktu, bet neturintiems pajamų. Kita – „Investment Track“ – orientuota į startuolius, siekiančius pritraukti pradines ar A serijos investicijas. Programos kulminacija – „InnoStars“ finalas, vyksiantis lapkritį, kur startuoliai pristatys idėjas tarptautinei komisijai ir pretenduos į iki 25 tūkst. eurų apdovanojimus.

Dirbtiniai organai ir neinvazinis kortizolio koncentracijos matavimas: sėkmės istorijos

Dvi ryškios sėkmės istorijos iš „InnoStars Awards“ parodo programos poveikį. Porto universiteto medicinos studentų įkurta „Orgavalue“ laimėjo praėjusių metų konkursą. Jie pasitelkę bioinžineriją sukūrė metodą gaminti personalizuotus žmogaus organus. Ši inovacija padės sumažinti ilgas organų transplantacijos laukiančiųjų eiles. Pirmiausia minėtas metodas bus naudojamas kepenų transplantacijai ir turėtų pasiekti rinką 2028 m.

Kitas pavyzdys – „IQ Biozoom“ iš Lenkijos, buvusi „InnoStars Awards“ finalininkė. Įmonė specializuojasi neinvazinės diagnostikos namų sąlygomis srityje. Jie užmezgė partnerystę su Koimbros universiteto Medicinos fakultetu ir Nacionaliniu meteorologijos institutu TÜBİTAK. Kartu jie atlieka neinvazinio kortizolio koncentracijos matavimo tyrimus.

Abi bendrovės pasinaudojo „InnoStars Awards“ programos suteiktomis galimybėmis ir tinklaveikos privalumais, kad tobulintų savo produktus bei užmegztų svarbias partnerystes.

Norintys dalyvauti „InnoStars Awards“ programoje kviečiami teikti paraiškas ir peržiūrėti išsamesnę informaciją internete: „InnoStars Awards“ | „EIT Health“.

Apie Europos inovacijų ir technologijų institutą (EIT):

EIT yra didžiausia Europoje inovacijų ekosistema, vienijanti daugiau nei 2 400 partnerių iš geriausių Europos verslo, mokslinių tyrimų ir švietimo organizacijų. EIT stiprina Europos gebėjimą diegti inovacijas, skatindamas spręsti globalius iššūkius ir ugdydamas verslumo talentus. EIT yra ES įstaiga ir dalis „Horizont Europe“ programos. Institutas remia dinamiškas partnerystes – EIT žinių bei inovacijų bendruomenes, siekiančias spręsti globalias problemas – nuo klimato kaitos iki sveikatos ir atsinaujinančiosios energijos. Daugiau informacijos: eit.europa.eu.

Apie „EIT Health“:

„EIT Health“ yra viena didžiausių Europos sveikatos inovacijų organizacijų, vienijanti apie 120 partnerių. Bendradarbiaujant tarpvalstybiniu mastu, kuriami nauji sprendimai, leidžiantys europiečiams gyventi ilgiau ir sveikiau. „EIT Health“ padėjo pritraukti 1,9 mlrd. eurų investicijų, rinkai pateikė 113 sveikatos priežiūros sprendimų, organizavo mokymus 49 000 studentų ir specialistų. Daugiau informacijos: eithealth.eu.

Apie „EIT Health InnoStars“:

„InnoStars“ klasteris apima pusę Europos, įskaitant Lenkiją, Vengriją, Italiją, Portugaliją ir papildomus regionus. Programa siekia skatinti verslumą, inovacijas bei švietimą sveikatos priežiūros srityje, mažindama atotrūkį tarp inovacijų lyderių ir kitų regionų.

Apie EIT RIS:

EIT regioninė inovacijų schema (EIT RIS) skirta stiprinti inovacinius gebėjimus šalyse, kuriose inovacijų lygis yra vidutinis ar kylantis. EIT bendruomenė bendradarbiauja su vietos inovatoriais, įtraukia juos į švietimo, verslo kūrimo ir mokslinių tyrimų veiklas. Sveikatos priežiūros srityje programa plėtojama nuo 2016 m., ją koordinuoja „EIT Health InnoStars“. Daugiau informacijos: eithealth.eu.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.