Elektra biržoje šį mėnesį brangesnė nei birželį

Vidutinė liepos pirmosios pusės elektros energijos kaina biržoje buvo 12 proc. didesnė nei praėjusį mėnesį. Nuo gegužės pabaigos biržoje vidutinės savaitės kainos svyruoja tarp 0,09 ir 0,10 Eur/kWh be PVM, praneša Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

​Vidutinė liepos pirmosios pusės elektros energijos kaina biržoje buvo 12 proc. didesnė nei praėjusį mėnesį.<br>V.Skaraičio nuotr.
​Vidutinė liepos pirmosios pusės elektros energijos kaina biržoje buvo 12 proc. didesnė nei praėjusį mėnesį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2024, 9:22 PM

Agentūros duomenimis, per savaitę vienas nepriklausomas tiekėjas 12 mėn. ir 24 mėn. fiksuotos kainos tarifus sumažino 0,3–1,5 proc., kitas tiekėjas 0,5 proc. ribose ir didino, ir mažino tik dviejų laiko zonų tarifus, o trečias tiekėjas tarifų nekeitė.

Nefiksuotos kainos planų vidutinė kaina liepos pirmojoje pusėje siekė 0,255 Eur/kWh – ji 1 proc. didesnė už tokių planų birželio mėnesio vidutinę kainą, praneša LEA

Kaip skelbia LEA, šiuo metu 3 mėn., 6 mėn. ir 8 mėn. ir 13 mėn. energijos kainos fiksavimo laikotarpius siūlo po vieną tiekėją, o planus su 12 mėn. ir 24 mėn. fiksuota kaina – trys tiekėjai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.