„Sostinės medicinos centras“ planuoja pradėti veiklą: darbų pradžia priklausys nuo statybos užbaigimo komisijos sprendimų spartos

2024 m. liepos 12 d. 09:23
„Norfos“ savininko Dainiaus Dundulio įkurtoje privačioje klinikoje „Sostinės medicinos centras“ neseniai buvo baigti paskutiniai klinikos pastato remonto darbai. Juos artimiausiu metu turėtų priimti statybos užbaigimo komisija. Po šių komisijos sprendimų beliks išspręsti tik kelis techninius, akreditacijos ir administracinius klausimus, kad klinika galėtų priimti pirmuosius pacientus.
Daugiau nuotraukų (6)
„Tikimės artimiausiu metu sulaukti statybos užbaigimo komisijos verdikto, kuris įgalins mus užbaigti paskutinius parengiamuosius darbus, kad klinika galėtų pradėti veikti“, – sakė D. Dundulis.
„Sostinės medicinos centras“ – inovatyvi ir šiuolaikiška gydymo įstaiga, į kurią buvo investuota apie 40 mln. eurų. Pasak klinikos vadovo prof. hab. dr. Kęstučio Strupo, klinikos gydytojų kabinetuose – tik naujausia įranga, kai kurios, niekur kitur Lietuvoje nerasite. Ji leis čia dirbantiems medikams greičiau ir efektyviau padėti savo pacientams.
Naujos kartos klinikos pagrindinis tikslas – nepriekaištinga kokybė ir žaibiškas lankytojų aptarnavimas.
„Sostinės medicinos centre“ nebus jokių popierinių pacientų ligos istorijų – tik elektroninės. Kabinetai suprojektuoti taip, kad pacientui nereikėtų dėl vieno ar kito tyrimo keliauti nuo durų iki durų. Daugelį reikiamų tyrimų gydytojas galės atlikti viename kabinete.
„Sostinės medicinos centre“ įrengtos šešios operacinės ir tiek pat reanimacinių palatų, skirtų intensyviam stebėjimui. Įrengiant visas palatas svarbiausia buvo maksimalus jų patogumas bei pacientų privatumas.
Centras turi vienintelę Lietuvoje endoskopų plovimo ir dezinfekavimo mašiną bei endoskopų džiovinimo mašiną su dirbtiniu intelektu. Klinika gali pasigirti ir specialiu ligonio vestibuliariniam aparatui atstatyti skirtu įrenginiu, kurio nėra jokioje gydymo įstaigoje ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse. Be to, klinika turi radiologinį skyrių, kuriame jau dabar puikuojasi visa eilė inovatyvių, ligų diagnostikai skirtų prietaisų.
Kuriant medicinos centrą pasitelktos naujausios technologijos, daug kur integruotas dirbtinis intelektas. Su šių įrenginių pagalba, bus ne tik nustatomos sveikatos problemos ir laiku užkirstas kelias ligų progresavimui, bet ir sutaupyta labai daug laiko tiek pacientams, tiek ir klinikos darbuotojams.
Ne ką mažesnis dėmesys „Sostinės medicinos centre“ bus skiriamas ir prevenciniam gydymui. Klinikoje įsikūrusioje genetikos laboratorijoje bus galima atlikti genetinius tyrimus ir nustatyti, kokių ligų pacientams ateityje reikėtų pasisaugoti.
Planuojama, kad ši, pagal inovacijas ir dirbtinio intelekto integruotą lygmenį Lietuvoje dar nematyta klinika, pacientams atsivers dar šį rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.