„Foxpay“ sudrebino pokyčiai: I. Trinkūnaitė pardavė dalį akcijų, paskirta nauja valdyba

Anksčiau buvusi vienintelė „Foxpay“ akcininkė Ieva Trinkūnaitė liepos 5 d. pardavė 9 proc. savo turėtų akcijų trims fiziniams asmenims, įmonės darbuotojams, praneša bendrovės direktorius Saulius Galatiltis.

I.Trinkūnaitė pardavė dalį „Foxpay“ akcijų.<br>Lrytas.lt fotomontažas
I.Trinkūnaitė pardavė dalį „Foxpay“ akcijų.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

Jul 10, 2024, 3:52 PM, atnaujinta Jul 10, 2024, 3:57 PM

Taip pat, anot jo, akcininkai visuotinio susirinkimo metu paskyrė naujus „Foxpay“ valdybos narius, tarp kurių yra ir finansų sektoriaus profesionalai.

„Jų žinios labai pravers „Foxpay“ šiuo bendrovei neeiliniu metu“, – teigia S. Galatiltis.

Anot jo, nauji akcininkai ir valdybai padės užtikrinti „Foxpay“ sugebėjimą ir toliau vykdyti veiklą.

Taip pat, anot direktoriaus, nauja valdyba leis įmonei išspręsti problemas, atsiradusias dėl I. Trinkūnaitės apribotų neturtinių teisių ir bendrovę palikusių valdybos narių.

S. Galatiltis teigia, jog „Foxpay“ šiuo metu laukia Lietuvos Banko patikrinimo pabaigos bei visų kitų oficialių tyrimų išvadų, kurios atsakys į klausimus ir išsklaidys abejones dėl bendrovės ateities.

„Aktyviai bendradarbiaujame su visomis valstybės institucijomis. Bandome subalansuoti viešojo sektoriaus ir privačių klientų teisėtą lūkestį gauti paslaugas, verslo partnerių interesus bei institucijų atliekamų tyrimų veiksmus“, – nurodo S.Galatiltis.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, konservatorės M. Navickienės sutuoktinio M. Navicko valdomą „Litlab“ ketino įsigyti skandalo epicentre atsidūrusi finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė.

Visgi, vyriausybinė Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija neleido jai įsigyti „Litlab“.

Komisijos vertinimu, investuotoja I. Trinkūnaitė neatitinka nacionalinės svarbos objektų apsaugos įstatyme keliamų reikalavimų.

Vėliau portalas delfi.lt paskelbė, jog I. Trinkūnaitės aplinka turi grėsmę keliančių ryšių su užsienio valstybių institucijomis, fiziniais ir juridiniais asmenimis.

„Foxpay“ istorija jau tęsiasi keletą savaičių – Lietuvos bankas tęsia tyrimą dėl įmonės.

Pranešta, jog nuspręsta apriboti dalį jos veiklos. Savo ruožtu ikiteisminį tyrimą atlieka ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dėl įmonės veiklos.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.