Pinigų miestui per daug – Šiauliai nesugalvojo, kur dėti daugiau kaip pusę milijono eurų

Beveik 633 tūkst. eurų. Tokią sumą miestiečių socialinėms reikmėms nepanaudotų pinigų šių metų pradžioje į valstybės biudžetą grąžino Šiaulių miesto savivaldybė.

Šiauliai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiauliai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2024, 8:32 PM

Apie Šiaulių miesto į valstybės biudžetą sugrąžintus pinigus savo ataskaitoje paskelbė Kontrolės ir audito tarnyba.

Auditoriai pažymėjo, kad apskritai į biudžetą buvo surinktas 11 milijonų eurų perviršis, bet nepanaudota liko net 20 milijonų eurų. Visas Šiaulių miesto biudžetas – 233,2 mln. eurų.

Didžiausią dalį valstybei sugrąžintų pinigų sudarė socialinėms išmokoms ir kompensacijoms skirtos dotacijos. Jų nepanaudota 234 tūkstančiai eurų.

Šiaulių valdžia mėgsta jaunimui skirtus lozungus, juos nuolat vadina miesto ateitimi.

Tiesa, darbai prasilenkia su žodžiais: neformaliajam mokinių ugdymui liko nepanaudota 152,5 tūkstančio eurų, o jų socialinėms reikmėms – dar beveik 107 tūkstančiai eurų.

Mažesnės sumos nepanaudotos socialinėms paslaugoms finansuoti (67,6 tūkst. eurų), teikti paramą šeimoms ir asmenims būstui išsinuomoti (12,5 tūkst. eurų), teikti socialinę reabilitaciją neįgaliesiems (6,7 tūkst. eurų), jiems pritaikyti būstą (3 tūkst. eurų), teikti asmeninę pagalbą (3,3 tūkst. eurų).

Dar didesnė suma nepasiekė šeimų, kurios laukia valstybės garantuotos socialinės paramos.

Šiaulių miesto biudžete liko daugiau kaip 1,18 milijono eurų, nes esą nebuvo šios paramos poreikio.

Pastarasis faktas turėtų priblokšti miestiečius, kuriems teko tvarkytis formalumus dėl socialinės globos ar paramos senjorams.

Mat ne vienas šiaulietis yra sulaukęs valdininkų siūlymo perregistruoti namiškį į gretimą rajoną, kur mažesnės eilės į globos įstaigas.

Buvo atvejis, kai slaugos poreikis buvo nustatytas, finansavimas paskirtas, tačiau valdininkai delsė pasirašyti sutartį su senjorą apgyvendinusia globos įstaiga, todėl už paslaugą teko mokėti namiškiams.

Pastariesiems Šiaulių valdininkai žėrė patarimus susirasti papildomą darbą, kad gautų daugiau pajamų ir nebūtų taip skausminga mokėti globos įstaigai.

Ši skandalinga situacija išsisprendė, kai įsikišo šeimos raštiško skundo dėl nesuvokiamo valdininkų elgesio sulaukę Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbuotojai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.