V. Germanas: niekada gyvenime nedalyvavau „Foxpay“ veikloje (1)

Skandale dėl teisėsaugos institucijų tiriamos įmonės „Foxpay“ figūruojantis Vilhelmas Germanas aiškina, kad minėtos įmonės veikloje „nėra gyvenime dalyvavęs“. Jis taip pat pažymėjo, kad šia istorija bandoma sukurti intrigą visuomenei ten, kur jos nėra.

 V.Germanas.<br> A.Ufarto / ELTA nuotr.
 V.Germanas.<br> A.Ufarto / ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Jun 28, 2024, 4:38 PM, atnaujinta Jun 28, 2024, 4:41 PM

„Nežinau, kas vyksta „Foxpay“, tikiuosi, kad šiandien bet kažką sužinosiu, bet turbūt daugiau sužinosiu iš spaudos. Bet niekada gyvenime „Foxpay“ veikloje nedalyvavau ir kas sukuriama, tai yra mitas. Naudojamasi kažkokiais Prinz Marcus pavyzdžiais, sukuriant fiktyviais svetaines ir bandoma sujungti taškus, kurie sudarytų intrigą visuomenei“, – penktadienį portalui „Delfi teigė V. Germanas.

„Manau viskam yra savas laikas, ten nėra intrigos“, – pažymėjo jis, taip pat kalbėjęs apie tai, kad prieš jo sugyventinės Ievos Trinkūnaitės įmonę „iSun“ vykdoma „kryptinga ataka“.

ELTA primena, kad „Foxpay“ buvo atsidūrusi vyriausybinės Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos akiratyje – pranešta, kad pastaroji neleido „Foxpay“ savininkei I. Trinkūnaitei įsigyti įmonės „LITLAB“, kurios pagrindinis akcininkas – buvusios ministrės Monikos Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas. Komisijos vertinimu, investuotoja I. Trinkūnaitė neatitinka nacionalinės svarbos objektų apsaugos įstatyme keliamų reikalavimų.

Be to, buvo nustatyta, kad I. Trinkūnaitė tinkamai nebendradarbiauja su „Foxpay“ patikrinimą atliekančiu Lietuvos banku bei jam meluoja ir aktyviai trukdo jo veiksmams.

Tuo metu naujienų portalas 15min.lt skelbė, jog už sukčiavimą teistas I. Trinkūnaitės sugyventinis V. Germanas kurį laiką dirbo M. Navicko valdomoje „LITLAB“. Taip pat pranešta, jog ministrės sutuoktinis su V. Germanu priiminėjo sprendimus I. Trinkūnaitės įsteigtoje įmonių grupėje „iSun“. M. Navickas yra vadovavęs ir kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.