Paskirtas naujas „Nasdaq Vilnius“ prezidentas

Valdyba išrinko Gediminą Varną naujuoju vertybinių popierių biržos „Nasdaq Vilnius“ prezidentu. Šias pareigas G.Varnas perima iš Sauliaus Malinausko nuo liepos 1 d.

G.Varnas.<br>„Nasdaq“ nuotr.
G.Varnas.<br>„Nasdaq“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2024, 2:30 PM, atnaujinta Jun 28, 2024, 2:37 PM

S.Malinauskas po daugiau kaip 28-erių metų sėkmingo darbo vertybinių popierių biržoje nusprendė baigti savo profesinę karjerą. Per pastaruosius septynerius metus jis ėjo „Nasdaq Vilnius“ prezidento pareigas ir reikšmingai prisidėjo prie įmonės augimo bei Lietuvos ir Baltijos šalių kapitalo rinkų plėtros.

„Vertybinių popierių birža yra vienas rinkos ekonomikos simbolių. Skaidri ir gili kapitalo rinka yra inovacijų, ekonominio augimo ir visuomenės gerovės variklis. Vadovavimas biržai ir kapitalo rinkos plėtra reikalauja lyderystės, atkaklumo ir ryžto. Esame labai dėkingi Sauliui už jo ilgametį indėlį. Kartu džiaugiuosi, kad G.Varnas perims vadovavimą ir linkiu jam sėkmės šioje kelionėje“, – sakė „Nasdaq Baltic“ vadovas Kareelas Otsas.

G.Varnas prie „Nasdaq“ prisijungė prieš 19 metų ir dirbo teisės ir atitikties srityse „Nasdaq“ grupės bendrovėse Baltijos šalyse. Pastaruoju metu jis ėjo vyresniojo Teisės direktoriaus pareigas ir dirbo su „Nasdaq Vilnius“, „Nasdaq CSD SE“, „Nasdaq Vilnius Services“ ir kitomis įmonėmis. Pagrindinės G.Varno veiklos sritys buvo vertybinių popierių biržų ir centrinių vertybinių popierių depozitoriumų paslaugos ir reguliavimas, įmonių valdymas, teisiniai naujų technologijų ir produktų diegimo aspektai.

G.Varnas aktyviai dalyvauja įvairiose darbo grupėse bei priklauso Kapitalo rinkos plėtros tarybai Lietuvoje.

„Esu dėkingas už pasitikėjimą ir suteiktą galimybę“, – sakė G.Varnas.

„Nasdaq Baltic“ yra jungtinis „Nasdaq Tallinn“, „Nasdaq Riga“, „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržų ir „Nasdaq“ centrinio vertybinių popierių depozitoriumo projektas.

„Nasdaq“ yra pasaulinė technologijų bendrovė, teikianti paslaugas kapitalo rinkoms ir kitiems ekonomikos sektoriams.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.