UAB „Varle“ stabiliai auga: pelną investuoja ir dalinasi su komanda

Mylimiausios el. parduotuvės Lietuvoje nominaciją pelniusi „Varle.lt“ ir toliau nuosekliai auga. 2023 metais UAB „Varle“, valdanti prekybos centrą internete „Varle.lt“, gavo 82 mln. Eur pajamų, 4 proc. daugiau nei 2022 metais, kai apyvarta siekė 78 mln. Eur. Kartu su franšizės partneriais apyvarta viršijo 100 mln. Eur.

„Varle.lt“ įkūrėjas Marius Butauskas.
„Varle.lt“ įkūrėjas Marius Butauskas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2024, 11:27 AM

UAB „Varle“ EBITDA (įmonės pelnas iki palūkanų, mokesčių, nusidėvėjimo ir amortizacijos) viršijo 1mil Eur ir mažėjo 38%, palyginus su ankstesniais metais, dėl investicijų.

UAB „Varle“ pelną sumažino investicijos į marketplace plėtrą, informacines technologijas, dirbtinį intelektą, išaugo ir komanda. Šiandien įmonėje dirba 148 darbuotojai.

„Investuojame į ateitį ir kokybę. Pelną dalinamės su komanda. Pastarieji metai parodė, kad klientai išmoko pirkti internetu ir po pandemijos prekyba ne tik nekrito, bet ir nuosekliai auga. Tikėtina, kad ir toliau el. prekybą skatins žema infliacija, teigiami žmonių lūkesčiai, galimai toliau mažėsiančios ECB palūkanų normos, – prognozuoja prekybos centro internete „Varle.lt“ įkūrėjas Marius Butauskas.

– Šiais metais planuojame toliau laikytis žemos kainos strategijos, likti mylimiausia el. parduotuve ir taikyti išskirtines sąlygas savo klientams: tęsime nemokamą prekių pristatymą į paštomatus ir lizingą be jokio pabrangimo.“

Verslo partnerių, prekiaujančių „Varle.lt“ marketplace, padaugėjo iki 600, prekių asortimentas išaugo iki 2 milijonų skirtingų prekių.

„Marketplace partneriams planuojame pasiūlyti mokamos reklamos galimybę, kaip yra Amazon ir kitose didžiosiose platformose. Taip pat toliau skatiname partnerius jungtis prie platformos neimdami jokio mėnesinio mokesčio bei pinigus sumokėdami iškart po prekių pardavimo. Džiaugiamės, kad mus atranda vis daugiau partnerių ir iš užsienio“, – sako M.Butauskas.

Prekybos centras internete „Varle.lt“ diegia inovacijas: dirbtinis intelektas šiuo metu ne tik rašo komentarus apie prekes, bet padeda aprašyti jas bei gelbsti klientų aptarnavimo centre.

UAB „Varle“ valdo ne tik prekybos centrą internete „Varle.lt“, bet 18 franšizės pagrindu veikiančių parduotuvių. Neseniai „Varle“ nutraukė franšizės sutartį Panevėžyje ir paskelbė ieškanti naujo patikimo verslo partnerio.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.