Kelionių organizatorius nustebino šiais metais išryškėjusi tendencija 

Vilniuje po pandemijos pirmąją fizinę atstovybę atidariusi kelionių organizatorė „Itaka“ šiemet stebi kiek lėtėjantį, tačiau po pandemijos stabiliai aukštame lygyje išliekantį turistų srautą. Visgi, pasak įmonės direktoriaus pavaduotojos Daivos Strumskienės, kelionių rinkos dinamikai įtakos galėjo turėti didėjanti kelionių pasiūla ir geopolitinės įtampos Artimuosiuose Rytuose bei Ukrainoje, taip pat – klimato pokyčiai.

Šiemet atsirado labai daug pavienių keliautojų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiemet atsirado labai daug pavienių keliautojų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2024, 4:29 PM, atnaujinta Jun 20, 2024, 4:30 PM

Šiemet besistabilizuojantį turistų srautą stebinti „Itaka“ tai motyvuoja atsiradusiu didesniu kelionių krypčių pasirinkimu, į šalies rinką atėjusiais naujais oro vežėjais, taip pat kelionių organizatorių rinkos dinamika.

„Apskritai turizmas yra jautrus viskam – ar tai būtų Islandijoje išsiveržęs ugnikalnis, ar žemės drebėjimas Turkijoje, ar kariniai veiksmai vienoje ar kitoje šalyje. Kalbant apie Izraelį ar Ukrainą, prasidėjus konfliktui matėme, kad žmonės atidėjo kelionių planus, norėjo pažiūrėti, kas bus. Ir mes laukėme, ar galėsime vykdyti saugiai skrydžius viena ar kita kryptimi, nes turistų saugumas yra pirmoje vietoje“, – tvirtino viena „Itakos“ vadovių.

„Ukrainos įvykiai tiesiogiai darė įtaką ir aviacijai – skrendant į tam tikras šalis tenka Ukrainą apskristi. Jeigu anksčiau per Ukrainos, Baltarusijos teritoriją galima buvo skristi ir iki tam tikrų šalių sutrumpinti atstumą, dabar apskrendant padidėja savikaina, o tai išbrangina keliones“, – aiškino D.Strumskienė.

Taip pat, pasak jos, šiais metais ryškėja nauja tendencija – vadinamosios solo kelionės. Toks pokytis, pasak D.Strumskienės, gali būti nulemtas žmonių keliavimo ir gyvenimo būdo kaitos – gyventojai per metus keliauja daugiau nei vieną kartą ir renkasi pigesnius viešbučių, poilsio vietų variantus.

„Šiemet nauja tendencija, kuri nustebino – kad atsirado labai daug solo, pavienių keliautojų. Lyginant praeitų metų ir šių metų statistiką, matome dvigubą padidėjimą“, – aiškino D.Strumskienė.

Anot jos, gyventojai kelionėms praėjusiu vasaros sezonu ypač rinkosi salas – Atlanto vandenyne esančią Portugalijos salą Madeirą, Graikijos salas Tasą ir Zakintą, kitas Pietų Europos šalis, pavyzdžiui, Albaniją.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kas numatoma artimiausiuose krašto gynybos planuose?