Žiniasklaida: siekdama įsigyti dar vieną įmonę, I. Trinkūnaitė melavo apie ryšius su finansiniu nusikaltėliu (1)

Naujienų agentūra BNS skelbia, kad finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė, siekdama įsigyti šalia Vilniaus oro uosto biurų pastatą valdančią įmonę „Litlab“, vyriausybinei strateginių įmonių sandorius tikrinančiai komisijai melavo apie savo ryšius su dėl finansinių nusikaltimų kalėjusiu Vilhelmu Germanu (buvusiu Viliumi Žideliu).

„Foxpay“.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
„Foxpay“.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2024, 6:26 PM, atnaujinta Jun 20, 2024, 11:34 AM

Kaip skelbiama trečiadienį išplatintoje publikacijoje, naujienų agentūra BNS remdamasi Vyriausybinės komisijos dokumentais pranešė, kad I. Trinkūnaitė tinkamai nebendradarbiauja su „Foxpay“ patikrinimą atliekančiu Lietuvos banku (LB), teismine tvarka ginčija jo procedūrinius veiksmus.

Primename, kad Lietuvos bankas vykdo finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ patikrinimą. Savo ruožtu generalinė prokurorė Nida Grunskienė pavedė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atlikti faktinių aplinkybių patikslinimą dėl viešojoje erdvėje kilusių klausimų apie įmonės veiklą.

Netrukus portalas 15min.lt paskelbė, jog į skandalą įsivėlusi „Foxpay“ yra susijusi su kita įmonių grupe „iSun“.

Jos steigėja, valdybos pirmininkė yra vienintelė „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė. Tačiau „iSun“ veikloje anksčiau aktyviai dalyvavo ir I.Trinkūnaitės sugyventinis – už finansinius nusikaltimus kalėjęs Vilhelmas Germanas.

Portalas paviešino ir tai, jog į skandalą įklimpęs ir su minėtais asmenimis susijęs yra Socialines apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės vyras Mindaugas Navickas.

Trečiadienį pranešta, jog vyriausybinė Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija neleido I.Trinkūnaitei įsigyti įmonės „LITLAB“, kurios vienintelis akcininkas yra ministrės M.Navickienės sutuoktinis.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.