Oficialu: „Rheinmetall“ gamyklos statybai perduodamas LSMU sklypas – darbai prasidės jau spalį

Atsižvelgusi į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto tarybos sutikimą perduoti Kemėrų kaime, Baisogalos seniūnijoje, esantį žemės sklypą Vokietijos amunicijos gamyklos statybai, šiandien Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo vietoje minėto sklypo universitetui bus perleisti tame pačiame Radviliškio rajone esantys 6 sklypai. Universitetui perduodami sklypai pagal bendrą plotą, žemės ūkio naudmenų plotą ir našumo balą yra didesni.

„Rheinmetall“.<br>Scanpix.
„Rheinmetall“.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija

Jun 19, 2024, 2:13 PM

Nutarimu Valstybės institucijos įpareigotos sudaryti sąlygas universitetui nuimti šiuo metu universiteto valdomame sklype auginamų pasėlių derlių. Susidarius nuostoliams dėl šiuo metu valdomo sklypo sutarties nutraukimo ar veiklos perkėlimo į naujus perduodamus sklypus, nuostoliai būtų kompensuojami įstatymų nustatyta tvarka.

Investicinė sutartis dėl „Rheinmetall“ plėtros Lietuvoje pasirašyta birželio pradžioje. Parengiamųjų statybos darbų pradžia numatoma šių metų spalį.

Planuojama, kad investicijos į amunicijos gamyklą sieks daugiau kaip 180 mln. eurų ir bus sukurta daugiau kaip 150 darbo vietų. Gamykla per metus pagamins tūkstančius šaudmenų, kurių dalis bus skirta ir Lietuvos kariuomenės poreikiams.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.