Į bankų solidarumo įnašo pratęsimą žiūri skeptiškai: „Mums patiems tai yra blogai“

2024 m. birželio 18 d. 11:01
Ignas Dobrovolskas
Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad „laisviečiai“ skeptiškai vertina siūlymą pratęsti bankų solidarumo įnašą. Anot jos, tai nepadės į Lietuvą pritraukti naujų bankų.
Daugiau nuotraukų (1)
„Daugiau skeptiškai žiūrime į šį pasiūlymą. Norime, kad bankų Lietuvoje būtų daugiau, jų įkainiai būtų mažesni, žmonėms už indėlius būtų mokama daugiau. Tokiu būdu (pratęsdami bankų solidarumo įnašą – ELTA) mes nepritrauksime naujų žaidėjų, mums reikia daugiau naujų žaidėjų, negali būti keli reikšmingi bankai vienoje rinkoje. Mums patiems tai yra blogai“, – antradienį Seime kalbėjo A. Armonaitė.
ELTA primena, kad antradienį Seime vyks galutinis balsavimas dėl siūlymo pratęsti bankų solidarumo įnašą vieneriems metams.
Tikimasi, kad pratęsus mokestį gynybos tikslams būtų sugeneruota 60 mln. eurų. Anksčiau Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidentė Eivilė Čipkutė tikino nesuprantanti, kodėl bankai turi mokėti daugiau, nei kiti stambieji verslai.
Anot jos, jokiam kitam sektoriui, periodiškai gaunančiam didesnes pajamas dėl išorės sąlygų, tokie apmokestinimai nėra taikomi.
Politikų idėjoms nepritarė ir Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) ekspertas Leonardas Marcinkevičius, kuris teigė, kad „laikinumo“ pažadas vėl panaudotas atmesti kritiką sprendimams, neigiamai veikiantiems Lietuvos verslo aplinką.
Vis tik pasiūlymą pratęsti bankų solidarumo įnašą palaiko šalies vadovas Gitanas Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.