Palygino kainas skirtinguose prekybos tinkluose: aišku, kur apsipirkti pigiausia

Birželio mėnesį dažno vartojimo prekių krepšelis pigiausias yra prekybos tinkle „Lidl“, brangiausias – „Norfa“, rodo slapto pirkėjo ir rinkos tyrimų bendrovės „SeeNext“ tyrimas.

​Birželio mėnesį dažno vartojimo prekių krepšelis pigiausias yra prekybos tinkle „Lidl“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
​Birželio mėnesį dažno vartojimo prekių krepšelis pigiausias yra prekybos tinkle „Lidl“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2024, 12:47 PM, atnaujinta Jun 10, 2024, 12:50 PM

Analogiškų prekių krepšelio kaina didžiuosiuose šalies prekybos tinkluose skiriasi kiek daugiau nei 4 eurais, o didžiausi kainų skirtumai fiksuoti pieno produktų ir gėrimų kategorijose. Bendrai mažiausiai už įsigytas prekes tyrėjai vidutiniškai sumokėjo „Lidl“ – 34,45 euro. Daugiausiai analogiškų prekių krepšelis vidutiniškai kainavo prekybos tinkle „Norfa“ – 38,38 euro.

Birželio 4 d. atlikto tyrimo metu slapti pirkėjai lankėsi Vilniaus ir Kauno penkių didžiausių šalies prekybos tinklų parduotuvėse – „Iki“, „Lidl“, „Maxima XX“, „Norfa XL“ bei „Rimi Hyper“. Apsipirkimui buvo pasirinktas 24 pigiausių dažno vartojimo prekių krepšelis. Jį sudarė iš skirtingų maisto kategorijų atrinktos prekės: pieno, mėsos, grūdinės kilmės, bakalėjos produktai, vaisiai, daržovės ir gėrimai.

Tyrimo metu vidutinė prekių krepšelio kaina Vilniaus mieste buvo 0,33 euro aukštesnė nei Kauno mieste. Didžiausias kainų skirtumas – gėrimų kategorijoje. Mažiausia šio tipo produktų kaina fiksuota „Lidl“ tinkle (7,05 euro). Didžiausia – „Rimi“ (8,84 euro). Skirtumas tarp didžiausios ir mažiausios kainos yra 1,79 euro.

Pieno produktai pigiausiai kainuoja „Lidl“ tinkle (6,34 euro), o brangiausiai „Iki“ tinkle (8,09 euro). Šioje kategorijoje skirtumas tarp didžiausios ir mažiausios prekių kainos siekia 1,75 euro. Vaisių ir daržovių kainų analizė rodo, kad šio tipo produktų kaina mažiausia yra „Lidl“ (2,50 euro), o didžiausia – „Norfa“ (3,84 euro). Skirtumas tarp didžiausios ir mažiausios kainos – 1,34 euro.

Mėsos produktų kategorijoje mažiausia kaina yra „Rimi“ prekybos tinkle (10,02 euro). Aukščiausia fiksuota „Iki“ prekybos tinkle (10,36 euro). Skirtumas tarp didžiausios ir mažiausios kainos siekė 0,34 euro. Grūdinės kilmės produktų krepšelio mažiausia kaina užfiksuota „Lidl“ (2,82 euro), o didžiausia – „Iki“ (3,14 euro). Skirtumas tarp didžiausios ir mažiausios kainos yra 0,32 euro.

Likusių produktų krepšelis, kurį sudaro juodasis šokoladas, baltasis cukrus, kiaušiniai, saulėgrąžų aliejus ir malta kava, mažiausiai kainavo „Lidl“ ir siekė 5,72 euro. Didžiausia kaina buvo „Rimi“ 7,37 euro. Skirtumas tarp didžiausios ir mažiausios kainos 1,65 euro.

Šio mėnesio kainų tyrime taip pat minima, kad ne visuose aptariamų prekybos tinklų prekių kainos čekiuose sutapo su kainomis, nurodytomis kainolapiuose. Tarp tokių prekių – juodasis šokoladas, grietinė, ryžiai, graikiškas jogurtas ir kt. Tyrimo metu iš viso nustatyta 11 kainų neatitikimų. Tokių atvejų buvo tiek Vilniuje, tiek Kaune.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.