Seimo pirmininkė: situacija dėl su M.Navickienės sutuoktiniu siejamos įmonės patikrinimo yra pernelyg eskaluojama

Lietuvos bankui (LB) vykdant patikrinimus įmonėje „Foxpay“, kurios valdybai iki šios savaitės pirmadienio priklausė socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės vyras Mindaugas Navickas, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad tolimesnių tyrimų inicijavimas didintų šios situacijos eskalaciją.

V.Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ūla Klimaševska

Jun 5, 2024, 9:06 AM

„Suprantu, kad sprendimai priimti, sutuoktinis yra pasitraukęs iš minimų pareigų, tai klausimas, kiek dar šią istoriją reikėtų eskaluoti. Man dėl to yra abejonių“, – trečiadienį „Žinių radijuje“ kalbėjo V.Čmilytė-Nielsen.

Apie „Foxpay“ vykdomą patikrinimą pirmasis gegužės pabaigoje pranešė naujienų portalas „Delfi“. Jo žiniomis, patikrinimas turėtų baigtis birželio viduryje, tačiau patikrinimo priežastys neatskleidžiamos.

Taip pat, anot portalo, „Foxpay“ atžvilgiu yra pradėta Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatyme numatyta vertinimo procedūra. Kad ji vis dar vyksta, „Delfi“ patvirtino Vyriausybės spaudos tarnyba.

Mindaugas Navickas „Foxpay“ valdyboje dirba nuo 2022 m. Taip pat jis nuo 2023 m. pabaigos iki 2024 m. pradžios buvo šios įmonės direktoriumi. Iš įmonės valdybos jis pasitraukė šį pirmadienį.

Be jo valdyboje dirba Ieva Trinkūnaitė ir Justinas Drėgva. Jie portalui taip pat neatskleidė, dėl ko pradėtas tikrinimas.

Trečiadienį portalas „Delfi“ paskelbė, kad su prašymu pradėti tyrimą į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT) kreipėsi Seimo narė Agnė Širinskienė. Portalo teigimu, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) taip pat neatmetė atliekanti tyrimą dėl „Foxpay“.

Registrų centro duomenimis, įmonės pelnas 2023 m. siekia 74 tūkst. eurų, įmonėje dirba 35 asmenys.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.