Laurynas Kasčiūnas: dėl bankų solidarumo mokesčio stiprėtų Vilniaus miesto oro gynyba

Siekiant rasti reikalingų lėšų gynybos poreikiams, Vyriausybė siūlo bankų solidarumo mokestį pratęsti dar vieneriems metams. Tam pritarė ministrų kabinetas, o Laikinojo solidarumo įnašo įstatymo pataisos pateiktos svarstyti Seimui skubos tvarka. Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako nemananti, kad solidarumo įnašas ir jo pratęsimas daro įtaką užsienio bankų planams ateiti į Lietuvą.

Siekiant rasti reikalingų lėšų gynybos poreikiams, Vyriausybė siūlo bankų solidarumo mokestį pratęsti dar vieneriems metams.<br> Lrytas.lt koliažas.
Siekiant rasti reikalingų lėšų gynybos poreikiams, Vyriausybė siūlo bankų solidarumo mokestį pratęsti dar vieneriems metams.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-06-02 16:29

Tikimasi, kad pratęsus bankų solidarumo mokestį gynybos tikslams būtų sugeneruota 60 mln. eurų.

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas sako, kad tokia suma leistų atlikti pirmą avansinį mokėjimą dėl dar vienos vidutinio nuotolio oro gynybos sistemos įsigijimo.

„Dėl kokios sistemos, šią minutę nekalbėkime – tai gali būti ir NASAMS trečiasis etapas, ir „Iris-T“. Tai yra apsisprendimo reikalas. Vidutinio nuotolio oro gynybos sistema yra sistema, kuri gali dengti oro erdvę 40–60 kilometrų spinduliu, numušinėti oro erdvės objektus, tokius kaip lėktuvai, kruizinės raketos.

Iš principo, tokia sistema dengia ir miestus. Bankų atstovams argumentavau, kad Vilniaus miesto oro gynyba stiprėtų, o Vilniaus mieste bankų yra daug“, – teigė L.Kasčiūnas.

„Lietuvos banko ir Finansų ministerijos atstovai vyko į susitikimus su kitų šalių bankais, kurie domisi savo perspektyvomis Lietuvoje. Solidarumo mokesčio projektas jiems jau buvo žinomas, jau galiojo Lietuvoje, tuo tarpu tie subjektai, su kuriais susitikome, išsakė savo norą ateiti į Lietuvos rinką. Jie tą yra įsirašę į savo plėtros strategijas. Nepaisant to, kad įstatymas jau tuo metu galiojo, jų planai nuo to nesikeitė“, – kalbėjo G.Skaistė.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.