Prekybos tinklai skelbia vasaros darbo laiką: jau galite sužinoti, kurios parduotuvės dirbs ilgiau

Likus vos kelioms dienoms iki vasaros pradžios, prekybos tinklai „Iki“, „Maxima“ ir „Rimi“ praneša apie darbo grafiko pokyčius. Kai kurios parduotuvės lankytojams duris atvers anksčiau nei įprasta, o ir vakarais dirbs ilgiau.

Kai kurios parduotuvės lankytojams duris atvers anksčiau nei įprasta, o ir vakarais dirbs ilgiau.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kai kurios parduotuvės lankytojams duris atvers anksčiau nei įprasta, o ir vakarais dirbs ilgiau.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kai kurios parduotuvės lankytojams duris atvers anksčiau nei įprasta, o ir vakarais dirbs ilgiau.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kai kurios parduotuvės lankytojams duris atvers anksčiau nei įprasta, o ir vakarais dirbs ilgiau.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 30, 2024, 10:23 AM, atnaujinta May 31, 2024, 2:05 PM

Kaip keisis „Iki“ parudotuvių darbo laikas?

Nuo birželio 1-osios kai kuriose Lietuvos miestuose „Iki“ parduotuvės duris atvers anksčiau ir dirbs ilgiau. Pokyčiai įsigalioja 5 prekybos vietose, o nuo liepos 1-osios – dar dviejose.

„Kiekvieną vasarą parduotuvėse keičiasi ne tik lankytojų srautai, bet ir pirkėjų įpročiai. Natūralu, kad šiltuoju metų laiku stipriai daugiau lankytojų sulaukia pajūrio parduotuvės. Dėl to beprasidedant sezonui atnaujinome parduotuvę daug poilsiautojų pritraukiančioje Šventojoje.

Čia nuo šiol pirkėjus pasitinka gausiausias asortimentas mieste ir ypač platus kulinarijos gaminių pasirinkimas. Joje ilgėja ir darbo laikas, kad pirkėjai patogiai apsipirkti arčiau savo poilsio vietos galėtų jiems tinkamiausiu metu“, – teigia Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

 Prailginamas populiarių parduotuvių darbo laikas Palangoje, Priekulėje, taip pat ir Vilniaus rajone Avižieniuose. Vasarai įsibėgėjus, apsirūpinti maisto ir kitomis prekėmis vėliau vakarais nei įprastai „Iki“ lankytojai galės ir Anykščiuose bei Molėtuose.

Nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 dienos keičiasi šių parduotuvių darbo laikas:

Šventoji: Šventosios g. 11 – 08:00-22:00

Palanga: Taikos g. 68a – 07:30-22.30; Žvejų g. 35 – 08:00-22:00

Priekulė: Žalgirio g. 6 – 08:00-22:00

Avižieniai: Sudervės g. 17a – 08:00-22:00

Nuo liepos 1 iki rugpjūčio 31 dienos ilgės ir dar dviejų parduotuvių darbo valandos:

Anykščiai: J.Biliūno g. 13 – 08:00-22:00

Molėtai: Vilniaus g. 95 – 08:00-22:00

Naujasis dalies „Maximos“ parduotuvių darbo laikas

Nuo birželio 1 dienos keičiasi dalies prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvių darbo laikas – daugiau nei 30 parduotuvių įvairiuose Lietuvos miestuose bei miesteliuose duris užvers vėliau nei įprasta. Pajūrio kurortuose pokyčiai ryškiausi – gyventojai ir miesto svečiai apsipirkti galės net iki vidurnakčio.

„Prasidėjus šiltajam sezonui dažnas tautietis stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje ar užsiimti aktyviomis veiklomis. Kasdieniai darbai, tokie kaip apsipirkimas, paprastai nukeliami kuo vėlesniam metui.

Vasarą visuomet stebime pirkėjų srautų pokyčius, todėl reaguojame į juos ir kai kurių „Maxima“ parduotuvių darbo laiką atitinkamai keičiame – jau nuo birželio 1 d. dalis tinklo parduotuvių duris užvers valanda vėliau, kai kurios darbą pradės valanda anksčiau, o keleto parduotuvių darbo laikas pailgės iš viso net trimis valandomis“, – pokyčius komentuoja Indrė Trakimaitė–Šeškuvienė, „Maximos“ komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė.

Šiltuoju sezonu keičiasi 34 „Maximos“ parduotuvių darbo laikas daugiau nei 20 Lietuvos miestų bei miestelių. Ilgiausiai „Maxima“ parduotuvės dirbs pajūrio kurortuose: Palangoje, Šventojoje, Nidoje. Šventojoje ir Palangos Plytų g. esančių „Maxima“ parduotuvių darbo laikas pailgėja net trimis valandomis, mat jos ne tik bus vėliau uždaromos, bet ir darbą pradės anksčiau.

„Mūsų parduotuvės Palangoje bei Šventojoje dirbs nuo 7 valandos ryto, Nidoje – nuo 8 valandos ir visos užvers duris 24 valandą“, – teigia I.Trakimaitė–Šeškuvienė.

Duris atvers sezoninės „Rimi“ parduotuvės

Kaip ir kasmet, prasidedant vasarai darbą pradeda sezoninės „Rimi“ parduotuvės – Palangoje durys atvertos jau gegužės 23 d., Šventojoje – nuo šiandienos, gegužės 30 d., o Trakuose nuo birželio 1 d. ilgės parduotuvės darbo laikas.

Prekybos centras Palangoje (Vytauto g. 84) dirbs nuo 08:00–23:00, prekybos centras Šventojoje (Jūros g. 2) kvies apsipirkti nuo 08:00–22:00, o Trakuose (Vytauto g. 90) pirmadieniais–šeštadieniais bus galima įsigyti prekių nuo 07:00–22:00, sekmadieniais – nuo 08:00–22:00.

Pasak „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovės Eglės Krasauskienės, artėjant atostogų sezonui prekybos tinklas siekia atliepti pirkėjų poreikius ir užtikrinti jiems patogų apsipirkimą poilsiautojų pamėgtuose miestuose:

„Kiek vėliau, vasaros sezono įkarščio metu, papildomai prailginsime pajūrio kurortų parduotuvių darbo laiką: prekybos centrą Palangos Vytauto gatvėje galėsite aplankyti visą parą, o parduotuvę Šventojoje – iki 23:00 valandos. Piko metu taip pat ilgiau, iki 24:00 valandos, dirbs ir pirkėjų mėgstamas prekybos centras, įsikūręs Malūno g. 10.“

Sezoninėse parduotuvėse bus galima apsipirkti tiek reguliariose, tiek savitarnos kasose, o visus metus dirbančiame Malūno g. prekybos centre ir itin patogiu būdu – mobiliuoju telefonu. Pirkėjai gaus ne tik papildomą nuolaidą krepšeliui, bet ir sutaupys savo apsipirkimo laiką.

Vasarą keisis ir dalies „Lidl“ parduotuvių darbo valandos

Prekybos tinklas „Lidl“ primena, jog nuo birželio 3 dienos keičiasi dalies parduotuvių darbo laikas. Atsižvelgiant į pirkėjų patogumą ir pamėgtų šiltojo sezono maršrutų kryptis, pereinama prie vasaros darbo laiko. Taip pat nuo birželio 10 dienos ilgės ir Palangos parduotuvės darbo laikas – ji pirkėjų lauks iki 24 valandos.

„Primename pirkėjams parduotuvių darbo laiką, kuris įsigalioja prasidėjus vasarai. Natūralu, kad atšilę orai pakoreguoja daugelio dienotvarkę – dažnas rytus pradeda anksčiau, taip pat ir vakarais norisi daugiau laiko praleisti gryname ore, džiaugtis ilgesniais pasivaikščiojimais. Stengiamės atliepti pirkėjų poreikius. Taip pat nuo birželio 10 dienos ilgės ir mūsų parduotuvės Palangoje darbo laikas – ji dirbs net iki 24 valandos. Ilgesnis šios parduotuvės darbo laikas leis pirkėjams dar patogiau planuoti ne tik savo poilsį, bet ir pirkinius pajūryje“, – teigė „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Daugelyje „Lidl“ parduotuvių vasaros darbo laikas įsigalios birželio 3 dieną – tądien darbo laikas keisis 18 parduotuvių. Ilgiau dirbs visos parduotuvės Klaipėdoje, naujas darbo laikas įsigalios dalyje „Lidl“ parduotuvių Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Kretingoje, Utenoje, Vilkaviškyje ir Gargžduose.

Nuo birželio 10 dienos „Lidl“ parduotuvė Palangoje dirbs valanda ilgiau vakare – nuo 7 iki 24 valandos. Nuo šio dienos valanda ilgiau dirbs ir parduotuvė Plungėje – ji pirkėjų lauks nuo 7 iki 23 valandos.

Visą informaciją apie parduotuvių darbo laikus pirkėjai gali rasti prekybos tinklo svetainėje.

Lietuvoje šiuo metu veikia 72 „Lidl“ parduotuvės 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.