Prancūzijoje masiškai atšaukiami lėktuvų skrydžiai dėl planuoto, bet atšaukto darbuotojų streiko

Ketvirtadienį Prancūzijos oro uostuose atšaukiama šimtai lėktuvų skrydžių, nors pagrindinė šalies skrydžių vadovų profsąjunga, pasiekusi susitarimą dėl didesnio darbo užmokesčio, atsisakė raginimo surengti vienos dienos streiką.

Lufthansa.<br>V.Balkūno nuotr.
Lufthansa.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2024, 10:32 PM

Paryžiuje ketvirtadienį bus atšaukta apie 75 proc. skrydžių Orly ir 55 proc. skrydžių Šarlio de Golio oro uoste, pranešė civilinės aviacijos institucija DGAC oro linijų bendrovėms pranešime, su kuriuo trečiadienį susipažino agentūra AFP.

Taip pat bus atšaukta apie 65 proc. skrydžių Marselio oro uoste ir 45 proc. skrydžių kitose Prancūzijos vietose, sakoma pranešime.

„Visiškai nepriimtina“

Kadangi detalės neaiškios, Europos oro vežėjai skundėsi, kad labai sutriko oro susisiekimas, net ir tais skrydžiais, kurie turėjo tiesiog praskristi virš Prancūzijos.

„Nors atšaukus streiką kai kuriems keleiviams galbūt palengvės, tai, kad atšaukimas paskelbtas paskutinę minutę, reiškia, kad rytoj Prancūzijoje ir didelėje dalyje Europos vis tiek bus labai sutrikdyti skrydžiai“, – sakė šio sektoriaus asociacijos „Airlines for Europe“ (A4E) generalinė direktorė Ourania Georgoutsakou.

Prieš streiką oro linijų bendrovės buvo priverstos atšaukti daugiau kaip 2 000 skrydžių, iš kurių dauguma turėjo nusileisti arba pakilti iš Prancūzijos. Dar 1 000 skrydžių turėjo būti nukreipti iš Prancūzijos oro erdvės, sakė A4E.

Vokietijos oro vežėjas „Lufthansa“ ir pigių skrydžių bendrovė „easyJet“ įspėjo, kad ketvirtadienį gali būti sutrikdyti jų keleiviniai skrydžiai per Prancūzijos oro erdvę.

„Šio streiko sukeltų trikdžių mastas ir jų poveikis mūsų klientams yra visiškai nepriimtinas, ypač šimtams tūkstančių klientų, kurių skrydžiai nekils ir nesileis Prancūzijoje“, – sakė „easyJet“ generalinis direktorius Johanas Lundgrenas.

Profesinės sąjungos buvo paskelbusios streiką po pradinio derybų nutrūkimo, taip sukeldamos naują susirūpinimą dėl galimų akcijų liepos pabaigoje, Paryžiuje vyksiančių Olimpinių žaidynių metu, kai laukiama atvykstant milijonų lankytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.