Seimas linkęs pritarti, kad būtų suvienodinti ribojimai renginiuose parduodamiems alkoholiniams gėrimams

Antradienį, balandžio 23 d., Seimas po svarstymo pritarė įstatymo pataisoms, kuriomis būtų suvienodintas renginiuose leidžiamų pardavinėti alkoholinių gėrimų stiprumas. Taip pat siūloma leisti maisto pristatymo platformoms teikti informaciją apie gėrimų gamintoją ir kilmės šalį.

Alus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Alus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2024, 2:05 PM, atnaujinta Apr 23, 2024, 2:06 PM

Už projektą po svarstymo balsavo 63, susilaikė – 17, prieš 20 parlamentarų.

Anot Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimus siūlančios Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, šiuo metu mugėse, parodose ir renginiuose galima prekiauti tik alumi ir sidru iki 7,5 laipsnio, o gėrimai skirstomi tiek pagal tipą, tiek pagal stiprumą.

Priėmus pasiūlymą, būtų suvienodintos pagal licencijas leistinos alkoholinių gėrimų koncentracijos, visiems silpnesniems gėrimams taikant iki 8,5 laipsnių ribojimą.

Sąlygos būtų suvienodintos ir vidutinio stiprumo gėrimams, kuriems būtų nustatytas 15 laipsnių apribojimas. Tokius gėrimus, tarp kurių patektų vynas, putojantis vynas, midus, likeriai ir silpnieji alkoholiniai kokteliai, turint reikalingą licenciją, būtų leista pardavinėti mugėse ir masiniuose renginiuose.

Šiais pakeitimais siūloma leisti interneto platformoms, tokioms kaip „Bolt Food“ ar „Wolt“, skelbti gaminio ženklinimo informaciją, kilmės šalį, gamintoją. Šiuo metu tokią informaciją galima pateikti tik gamintojų ir prekiautojų svetainėse.

Priėmus įstatymo pakeitimus, būtų leidžiama organizuoti degustacijas alkoholinių gėrimų gamybos patalpose, kai šiuo metu jos leidžiamos tik mugėse ir parodose, taip pat būtų aiškiau nustatyta, kada leidžiama dovanoti alkoholinius gėrimus norint pagerinti verslo santykius ar valstybės institucija norint dovanoti juos kaip suvenyrus.

Anksčiau pakeitimus teikusi ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitė tvirtino, kad alkoholio reguliavimo tvarka Lietuvoje iš esmės nebūtų keičiama, tačiau sumažėtų biurokratinės naštos, alkoholio pardavimų reguliavime atsirastų daugiau aiškumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.