„Prie pastato įėjimo, lauke rasti padėti ant žemės, galimai darbuotojų asmeninėms reikmėms paruošti išsinešti, daugiau nei 1 kg virtų ryžių, 3 kg virtų perlinių kruopų, valytų bei supjaustytų bulvių, kurių indas buvo galimai slepiamas po kartoninėmis dėžėmis“, – teigia VMVT.
„Darbuotojų buitinėse patalpose rastos 2 dėžutės, po 800 g ekologiško kietojo sūrio, kuris pagal remiamą Europos sąjungos (ES) ir valstybės pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programą turėjo būti išdalintas vaikams“, – pridūrė tarnyba.
Inspektoriai nustatė ir kitų pažeidimų. Kaip skelbiama VMVT pranešime spaudai, gaminant naudoti kiaušiniai nebuvo tinkamai nuplauti, daržovių ir termiškai neapdorotos mėsos pjaustymo peiliai sumaišyti, laikomi netinkamose vietose.
Taip pat nustatyta, jog maisto atliekos tvarkomos netinkamai, grindų valymo inventorius laikomas prie maisto gamybos reikmenų. Aptikta ir nešvari, susidėvėjusi elektros instaliacija, atviri, korozijos pažeisti vamzdynai, drėgmės pažeistos sienos.
Taip pat nustatyti ir vaikų maitinimo organizavimo pažeidimai. Moksleiviams, alergiškiems pienui, žuviai bei riešutams, nėra pritaikyto specialaus valgiaraščio, vaikų maitinimui naudojamų batonėlių cukraus kiekis viršytas beveik dvigubai nei leidžiama.
Apie šio patikrinimo rezultatus informuota miesto savivaldybė. VMVT Priežiūros skyriaus pareigūnų sprendimu, įmonė įpareigota sunaikinti 21 kg maisto produktų. Atsakingiems asmenims bus taikoma administracinė atsakomybė.