Klaipėdoje jau netrukus žada sukurti šimtus darbo vietų: pasakė, kas įsikurs naujuose biuruose

Lengvai pasiekiamoje strateginėje Klaipėdos vietoje, Šilutės pl. 1A, naują biurų pastatą planuojanti statyti UAB „Tilžės centras“ tiki, kad išskirtinės architektūros statinys į Klaipėdą pritrauks investuotojus, kurie sukurs šimtus naujų darbo vietų. Statybas planuojama pradėti jau kitais metais.

Išskirtinės architektūros statinys į Klaipėdą pritrauks investuotojus, kurie sukurs šimtus naujų darbo vietų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Išskirtinės architektūros statinys į Klaipėdą pritrauks investuotojus, kurie sukurs šimtus naujų darbo vietų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Valeckas

Mar 11, 2024, 8:54 AM

„Tilžės centro“ vadovas Edvinas Lisauskas „Vakarų ekspresui“ sakė, kad prieš imantis projekto buvo atlikta rinkos analizė.

„Bendravome su „Investuok Lietuvoje“, agentūra gaudavo užklausimų iš investuotojų, kurie Klaipėdoje ieškojo galimybių įkurti biurus, tačiau buvo poreikis 400–700 vietų biuro. Tokių Klaipėdoje nėra“, – situaciją apibūdina E.Lisauskas.

Jis neišduoda, ar jau yra konkrečių susitarimų su būsimo biurų pastato nuomininkais, tačiau yra įsitikinęs, kad pastatas bus užpildytas, o nuomininkai bus stambios įmonės.

Taip pat bus siekiama rasti vieną operatorių pirmuose dvejuose aukštuose suplanuotoms prekybinėms patalpoms.

Architektų biuro „G. Natkevičius ir partneriai“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad 45,7 a ploto sklype planuojamas beveik 24 m aukščio statinys.

Jo antžeminis tūris bus skaidomas į dvi dalis – apatinę ir viršutinę. Apatinė dalis bus skirta komercijai, parduotuvėms, o viršutinė – administracinėms patalpoms.

Bendrasis pastato plotas sudarys 8 870 kv. m. Iš jų beveik pusė ploto – biurų patalpos.

Parduotuvė planuojama dviejų aukštų. Tarpaukštinėje erdvėje, ant parduotuvės stogo, numatoma žalia erdvė biurų tarnautojams ir lankytojams.

Pagal reglamentą pastatui turi būti įrengtos 147 automobilių stovėjimo vietos: 55 numatytos sklype, 92 – požeminėje automobilių aikštelėje.

Pasak E.Lisausko, biurų pastatas bus didžiausias įmonės vykdomas NT projektas.

Šiuo metu vyksta biurų pastato projektinių pasiūlymų viešinimo procedūra. Pastabas ir pasiūlymus galima teikti iki kovo 29 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.