Viešbučiui Venecijoje baldus ir langus gamins lietuvių įmonės

Nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Hanner“ į Venecijoje statomo viešbučio „Hampton by Hilton“ projektą įtraukė ir lietuviškų kompanijų. Viešbutyje jau montuojami šalies gamintojo „Aluvesto“ langai, o kambariuose bus naudojami Kaune pagaminti „Fitsout“ baldai ir interjero elementai.

 „Hanner“ statomam viešbučiui Venecijoje atsirinko Lietuvos gamintojus. VR <br>Pranešimo autorių nuotr.
 „Hanner“ statomam viešbučiui Venecijoje atsirinko Lietuvos gamintojus. VR <br>Pranešimo autorių nuotr.
 „Hanner“ statomam viešbučiui Venecijoje atsirinko Lietuvos gamintojus. VR <br>Pranešimo autorių nuotr.
 „Hanner“ statomam viešbučiui Venecijoje atsirinko Lietuvos gamintojus. VR <br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 28, 2024, 3:37 PM

„Hanner“ valdybos pirmininko Arvydo Avulio teigimu, Lietuvos gamintojai dėl galimybės dalyvauti viešbučio Venecijoje projekte varžėsi su kitų šalių kompanijomis.

„Mūsų šalies įmonių gaminamai produkcijai prioritetą suteikėme dėl aukščiausių kokybės standartų ir konkurencingų kainų. Tačiau mums ne mažiau svarbus yra ir siekis daugiau pridėtinės vertės sukurti Lietuvoje bei sustiprinti vietos verslo ekosistemą“, – sako A. Avulis.

Kompanijos statomas 324 kambarių trijų žvaigždučių „Hilton“ viešbučio projektas Italijoje sparčiai kyla į viršų.

Jau baigti antžeminės dalies darbai: pastatyti abiejų pastato korpusų konstruktyvai, sumontuoti vonios kambariai, atliekami fasado darbai, vykdomi vidaus apdailos ir inžinerijos sistemų įrengimo darbai.

„Viešbučio Venecijoje statybos – ambicingas projektas. Šiame mieste, kuriame keliami itin griežti aplinkosaugos ir paveldosaugos reikalavimai, yra labai apribotos galimybės gauti naujų statybų leidimą, vykdyti darbus taip pat yra tam tikras iššūkis. Tačiau tai skatina imtis naujų sprendimų, kad prisitaikytume prie vietos taisyklių“, – kalba A. Avulis.

Pasak jo, sudėtingiausi visame projekte buvo požeminės automobilių aikštelės statybos darbai. Vandens lygis Venecijoje beveik siekia žemės lygį, tad buvo imtasi inovatyvių sprendimų, kad ji būtų hermetiška.

Statybas Venecijoje „Hanner“ planuoja baigti 2024 m. pabaigoje, bendros investicijos į projektą sieks 65 mln. eurų.

Pasak Emil Konrad Lavrinovic, „Aluvesto“ pardavimų vadovo Šiaurės regione, projektas Venecijoje yra išskirtinis dėl savo vietos, todėl jam yra keliami itin aukšti ir sudėtingi reikalavimai.

„Venecijoje vyrauja jūrinis klimatas, tai yra labai agresyvi aplinka metalams. Dėl to čia naudojamų gaminių konstrukcijų profiliai turi būti papildomai apdoroti nuo korozijos, dažyti atsparesnėmis medžiagomis“, – dalijasi E. K. Lavrinovic.

Projektui pasirinktos baldų gamybos įmonės „Fitsout“ verslo plėtros direktorė Arūnė Džiugelienė sako, kad jos atstovaujama įmonė paruošiamuosius darbus jau pradėjo.

„Nors dėl ypatingos viešbučio lokacijos kyla įvairių logistinių bei montavimo niuansų, nekantraujame pasitelkti savo turimą patirtį ir sėkmingai prisidėti prie projekto įgyvendinimo“, – sako įmonės atstovė.

Statomas viešbutis Venecijoje nėra vienintelis projektas užsienyje, į kurį investuoja „Hanner“. Šiais metais 26 mln. eurų įmonė ketina skirti studentų namų projektams Lenkijoje, 14 mln. eurų – vilų projektams Marbėjos regione, Ispanijoje, 1 mln. – studentų būsto projekto pabaigimui Čekijos sostinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.