Beveik trečdalis žmonių teigia, kad Lietuvoje reikalai gerėja

Eltos užsakymu atlikta reprezentatyvi apklausa rodo, kad toliau daugėja tvirtinančių, jog reikalai Lietuvoje pastaruoju metu iš esmės krypsta į gerąją pusę – taip teigusių žmonių praeitų metų sausio mėnesį buvo 30 proc., o beveik septyni iš dešimties (69 proc.) nurodė, kad reikalai šalyje blogėja. 1 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Daugėja tvirtinančių, jog reikalai Lietuvoje pastaruoju metu iš esmės krypsta į gerąją pusę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugėja tvirtinančių, jog reikalai Lietuvoje pastaruoju metu iš esmės krypsta į gerąją pusę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Feb 17, 2024, 3:58 PM

Per paskutinį mėnesį (lyginant su 2023 m. gruodžio tyrimu) 3 procentiniais punktais padidėjo gyventojų dalis, manančių, kad reikalai Lietuvoje gerėja, o lyginant su apklausa prieš metus (2023 m. sausį), teigiančių, kad situacija Lietuvoje paskutiniu metu gerėja, padaugėjo 10 proc. punktų.

Labiau teigiamai situaciją vertina didmiesčių gyventojai, dešinieji, neigiamai – bedarbiai, rusai

Kad reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją pusę, dažniau mini jaunimas iki 30 metų (46 proc. nurodė, kad gerėja), didmiesčių gyventojai (33 proc.), respondentai su aukštuoju išsilavinimu (47 proc.). Taip pat labiau teigiamai situaciją vertina šeimos su didžiausiomis (virš 1800 eurų) pajamomis per mėnesį (44 proc.), vadovai (45 proc.) bei besimokantis jaunimas (51 proc.), dešiniųjų pažiūrų gyventojai (50 proc.).

Kad reikalai šalyje blogėja, dažniau už kitus mano vyresni nei 50 metų žmonės (76 proc. mano, kad reikalai blogėja), kaimo gyventojai (74 proc.), bedarbiai ir namų šeimininkė (74 proc.). Į situaciją šalyje skeptiškai žvelgia ir pensininkai (74 proc.), lenkų (86 proc.) bei rusų (94 proc.) tautybių gyventojai, kairiųjų pažiūrų respondentai (78 proc.).

Bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos Tyrimai“ Eltos užsakymu 2024 m. sausio 19–29 dienomis atliko reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausta 1021 Lietuvos gyventojas (18 metų ir vyresnių), apklausa vyko 109 atrankos taškuose.

Apklaustųjų sudėtis atitinka suaugusių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3,1 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.