Ne itin gera žinia apsiperkantiems Lenkijoje: tokių pokyčių dar prieš keletą mėnesių buvo sudėtinga laukti

Vienas euras šiandien kainuoja 4,33 zloto, arba beveik 8 proc. mažiau negu prieš metus. „Ne itin gera žinia lietuviams, apsiperkantiems Lenkijoje“, – feisbuke konstatuoja SEB banko ekonomistas Tadas Povilauskas.

Sustiprėjęs zlotas – ne itin gera žinia lietuviams, apsiperkantiems Lenkijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sustiprėjęs zlotas – ne itin gera žinia lietuviams, apsiperkantiems Lenkijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
T.Povilauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
T.Povilauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 11, 2023, 4:59 PM

Jo teigimu, tokio zloto sustiprėjimo buvo sudėtinga laukti dar prieš keletą mėnesių, tačiau zloto kurso grafikas aiškiai parodo, kas atnešė tokį pokytį. Tai – Seimo rinkimai.

Kartu, kaip mini ekonomistas, grafikas atskleidžia, kad finansų rinkos tikisi labai teigiamų pokyčių iš naujosios Vyriausybės (ir kiek keletą metų buvusiame silpname zloto kurse buvo vadinamosios „politinės premijos“, kai pvz., buvo užšaldyti milijardai ES paramos).

„Ar rinkos nenuskubėjo su tokiais optimistiniais lūkesčiais? Labai tikėtina, kad taip, nes įgyvendinti pažadus visada nebūna lengva.

Beje, ar pamenate, kaip rugsėjį Lenkijos centrinis bankas sumažino bazines palūkanų normas – likus mėnesiui iki Seimo rinkimų? Ir kaip tada visi garsiai kalbėjo, kad tai Centrinio banko vadovo pastangos padėti valdančiajai partijai? Panašu, kad tokių įtarimų turi ir būsimos Vyriausybės lyderis D. Tuskas. Ir panašu, kad nusimato didelė drama Lenkijoje šiuo klausimu, nes pašalinti centrinio banko vadovą be akivaizdžių nusikalstamos veiklos įrodymų realiai neįmanoma“, – komentuoja T.Povilauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.