Arūnas Dumalakas. Nebūk išviręs koldūnas – neik į darbą: atrodo, šių žodžių laikosi vis daugiau darbuotojų

Vienas poetas kadaise vaizdingai pasakė: „Buvo vasara, ir niekas nenorėjo dirbti.“ Pridursime: atėjo ruduo – tas pat.

A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-13 07:08

Reikia ir dar pridurti: vienas valdininkas bent skelbėsi, kad dirbo. Tai Vilniaus vyriausiasis architektas, įmonės „Susisiekimo paslaugos“ judumo specialistas, kelių viešųjų pirkimų komisijų narys M.Pakalnis. Bet ir tas paliko darbą.

Netikite, kad jis dirbo po 12–14 valandų per parą, dokumentus dažniausiai pasirašydavo jau vėlai vakare, o kartais ir po vidurnakčio? Ne jūs vieni. Dabar naktinėjusio architekto veiklą sumanė pačiupinėti pareigūnai.

Tai ne Kazlų Rūdos savivaldybė, kurios meras M.Varaška sumanė, kad galima nedirbti net pasižiūrėjus krepšinio rungtynes ar bulves nukasus. Potvarkyje jis pasiūlė pavaldiniams laisvadienį atsižvelgdamas į visuomenę išsunkusius nacionalinius iššūkius (bulviakasis, Lietuvos krepšinio pergalė prieš Ameriką). Būtent taip ir suraitė.

Ir dar viešai paaiškinime pridūrė: „Kadangi Seimas neposėdžiauja, o prezidentas miega, darau, ką sakiau. Nejuokauju. Žmonėms geriau išsidūkti ir išsiilsėti nei kaip išvirusiems koldūnams sėdėti darbe.“ Tačiau meras potvarkio tinkamai pasirašyti ir užregistruoti nesugebėjo, nes nedirbo. Tik šį kartą dėl ligos.

O Vilniuje ministerijų miestelio kūrėjai atvirai signalizuoja: nedirbkite!

Ministerijų perkraustymu į vieną miestelį besirūpinančio Turto banko vadovas M.Sinkevičius neslepia: rengiantis pirmojo joms skirto pastato rekonstrukcijai bus projektuojama mažiau stacionarių darbo vietų, nei yra darbuotojų.

Kam tų kėdžių reikia, jei valdininkai ištobulino nuotolinio darbo įgūdžius? Kūrybiškiausia šioje srityje – socialinės apsaugos ir darbo viceministrė J.Jakštienė, rūsčiais pandemijos mėnesiais nuotoliniu būdu dirbusi iš Ispanijos.

Žinoma, ne tik po bulviakasio, bet ir grįžus iš tolimų kraštų reikia išsiilsėti, kad nebūtum išviręs koldūnas, o paskui jau ir kita vasara nebetoli. Ir vėl niekas nenorės dirbti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.