Prancūzija skiria milijardinę sumą puslaidininkių gamyklai

Prancūzija skirs 2,9 mlrd. eurų dydžio valstybės pagalbos sumą puslaidininkių gamyklos projektui.

Prancūzija skirs 2,9 mlrd. eurų dydžio valstybės pagalbos sumą puslaidininkių gamyklos projektui.<br>Invitro/pixabay.com nuotr.
Prancūzija skirs 2,9 mlrd. eurų dydžio valstybės pagalbos sumą puslaidininkių gamyklos projektui.<br>Invitro/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 5:30 PM

Europos ir JAV įstatymų leidėjai yra priėmę su puslaidininkiais susijusius teisės aktus, kuriais siekiama paskatinti investicijas į šį pelningą sektorių, didėjant susirūpinimui, kad Kinija gali užimti itin stiprią poziciją užtikrinant pasaulinį lustų tiekimą. Puslaidininkiai yra gyvybiškai svarbūs visiems elektroniniams prietaisams, įskaitant išmaniuosius telefonus ir elektromobilius, o tiekimo grandinių kontrolė yra tapusi svarbiu didžiausių pasaulyje prekybos blokų prioritetu.

Prancūzijos ekonomikos ministerija nurodė, kad naujausia valstybės pagalbos suma yra didžiausia, pasiūlyta nuo 2017 m. Finansavimas skiriamas 7,5 mlrd. eurų vertės projektui, apie kurį buvo paskelbta praėjusiais metais. Jį vykdo kompanijos „STMicroelectronics“ ir „GlobalFoundries“.

Vadinamasis Europos lustų aktas sušvelnino valstybės pagalbos taisykles, kurios prieš tai draudė tokias dosnias išlaidas. Įstatymu taip pat siekiama pritraukti 43 mlrd. eurų investicijas ir užtikrinti, kad iki 2030 m. bloko dalis pasaulinėje puslaidininkių rinkoje pasiektų 20 proc.

Europa šiuo metu atsakinga už mažiau nei 10 proc. visų pasaulyje pagaminamų puslaidininkių. Daugiausiai lustų pagamina Taivanas.

Pasak Prancūzijos ekonomikos ministerijos, naujasis projektas leis iki 2028 m. padidinti Europos gamybinius pajėgumus beveik 6 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.