„Zoom“ atleis per 1 tūkst. darbuotojų, mažins atlyginimus – generalinio direktoriaus alga sumenks 98 proc.

2023 m. vasario 8 d. 11:50
Per pandemiją išpopuliarėjusi vaizdo konferencijų platforma „Zoom“ paskelbė, kad, reaguodama į sumažėjusius iš namų besidarbuojančių žmonių skaičius, nurėš savo darbo jėgą maždaug 15 proc.
Daugiau nuotraukų (1)
Skaičiuojama, kad tai paveiks apie 1,3 tūkst. bendrovės darbuotojų.
Pasak „Zoom“ generalinio direktoriaus Erico Yuano, taip pat bus mažinami aukščiausio rango personalo narių atlyginimai. E. Yuanas nurodė, kad kitais fiskaliniais metais savo paties atlyginimą susimažins net 98 proc.
Pandemijos pradžioje „Zoom“ skaičiavo didžiulį pelną, koronavirusui privertus milijonus žmonių dirbti iš namų ir pasitelkti nuotolinio bendravimo platformas, tokias kaip „Zoom“. Siekdama patenkinti milžinišką paklausą, „Zoom“ inicijavo didelio masto samdymo programą, tačiau pandemijai jau aprimus dabar bendrovei tenka veržtis diržus.
Naujausias „Zoom“ pranešimas apie atleidimus atitinka pastarojo meto tendencijas technologijų sektoriuje. Savo darbo jėgą neseniai taip pat sumažino „Google“ savininkė „Alphabet“, „Microsoft“, „Amazon“, „Meta“, „Spotify“, IBM, „PayPal“ ir „Dell“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.