Panašios taisyklės jau galioja skėriams keleiviams ir didžiųjų milčių lervoms.
Europos Komisija šiuo metu nagrinėja dar aštuonias paraiškas dėl leidimo naudoti vabzdžius maistui, nes gamintojai turi prašyti leidimo kiekvienam vabzdžiui, kurį nori pateikti į rinką.
Maisto produktai, kurių sudėtyje yra vabzdžių, ES turi būti ženklinami, nurodant vabzdžio rūšies pavadinimą.
Komisijos vertinimu, naminiai svirpliai ir mažųjų milčių lervos yra saugūs vartoti žmonėms, tačiau gali kelti pavojų kenčiantiems nuo maisto alergijų.
Vabzdžiai laikomi maistingais ir turtingais baltymų, todėl daugelyje šalių jie yra įprastinės virtuvės dalis. Jie taip pat gali prisidėti prie tvarios mitybos, nes juos galima auginti palyginti taupiai naudojant išteklius.