„Ferrero France“ vadovas Nicolas Neykovas teigė, kad užteršimas salmonelėmis buvo susijęs su sviesto gaminimo įrenginio filtru Belgijos Arlono mieste įsikūrusioje gamykloje. Jo teigimu, užteršimas galėjo įvykti nuo žmonių arba žaliavų.
Pietryčių Belgijos Arlono gamykloje pagamintuose šokolado gaminiuose buvo rasta salmonelių, o devyniose Europos šalyse nustatyta 150 užsikrėtimo atvejų.
81 iš jų įvyko Prancūzijoje ir daugiausia paveikė iki 10 metų amžiaus vaikus.
Gamyklos uždarymas ir nerimas dėl žmonių sveikatos tapo smūgiu jos savininkei, italų konditerijos milžinei „Ferrero“, artėjant Velykų atostogų sezono įkarščiui, kai „Kinder“ gaminiai yra intensyviai perkami.
„Ši krizė skaudina širdį. Tai didžiausias produktų atšaukimas per pastaruosius 20 metų“, – pažymėjo N.Neykovas.
Visgi bendrovė tikisi, kad greitu laiku pavyks atnaujinti gamyklos darbą, o ateityje 50 proc. sveikatos ir saugos patikrinimų ateityje atliks patvirtinta „išorinė laboratorija“, vietoj anksčiau taikytos tik vidinių patikrinimų sistemos.
„Paprašėme leisti atnaujinti veiklą nuo birželio 13 dienos, kad kuo greičiau atnaujintume gamybą“, – pridūrė jis.