Restoranai muša pavojaus varpais – daugelis jau svarsto, ar verta tęsti veiklą

2022 m. gegužės 10 d. 08:15
Daugelis Lietuvos restoranų svarsto, ar dėl augančių veiklos kaštų ir susikaupusių finansinių įsipareigojimų verta toliau dirbti, skelbia naujienų portalas „Delfi“.
Daugiau nuotraukų (3)
Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacijos valdybos narys Tomas Rimydis sako, kad šiuo metu restoranams dėl infliacijos iškilo itin didelė grėsmė, o daugelis esą turi skaičiuoti ir apsvarstyti, ar verta tęsti veiklą.
„Restoranuose maisto produktai, energetika „valgo“ labai didžiules sąnaudas, dar prisideda išaugę darbuotojų atlyginimai“, – sakė jis.
Pasak T.Rimvydžio, maitinimo verslui taip pat tenka kovoti su koronaviruso padariniais ir grąžinti susikaupusias skolas bei atidėtus mokesčius, be to, smarkiai sumažėjo ir užsienio turistų skaičius.
Restoranai priversti didinti kainas ir ragina pratęsti lengvatinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo taikymą, kurią Vyriausybė prieš beveik metus įvedė siekdama padėti nuo pandemijos ypač nukentėjusiam verslui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.