„Stateta“ su vokiečiais sukūrė išskirtinį produktą: šalies vežėjai tai jau įvertino

Susidariusi įtampa dėl degalų kainų skirtumo Lenkijoje ir Lietuvoje įmonėms neturėtų rūpėti. Lietuvių bendrovė „Stateta“, turinti mūsų šalyje degalinių tinklą, šiemet kartu su vokiečių koncernu jiems pateikė išskirtinį produktą – BRO/DKV degalų ir paslaugų kortelę.

„Stateta“ vežėjams gali pasiūlyti ne tik mažiausias degalų kainas Lietuvoje, bet ir su Vokietijos koncernu „DKV Mobility“ sukurtą bendrą produktą – BRO/DKV degalų ir paslaugų kortelę.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Stateta“ vežėjams gali pasiūlyti ne tik mažiausias degalų kainas Lietuvoje, bet ir su Vokietijos koncernu „DKV Mobility“ sukurtą bendrą produktą – BRO/DKV degalų ir paslaugų kortelę.<br>M.Patašiaus nuotr.
 „Stateta“ generalinis direktorius Karolis Stasiukynas.
 „Stateta“ generalinis direktorius Karolis Stasiukynas.
Daugiau nuotraukų (2)

Audronė Urvelytė

Feb 28, 2022, 9:00 AM

Transporto įmonės, kaip ir įvairių paslaugų teikėjai, kuriems bendrovių automobiliais tenka zuiti po visą Europą, degalams išleidžia ypač daug pinigų. Kiekvienas euro centas, o vežėjams – net ir euro cento dalis turi įtaką paslaugų savikainai.

Šiemet vasario pradžioje ir Lietuvos vežėjai, ir transporto įmonės suskato aplenkti degalines Lietuvoje ir, kirtę sieną, bakus pripildo Lenkijoje. Dėl menkesnių akcizų ir sumažinto pridėtinės vertės mokesčio (PVM) degalų litras joje tapo pigesnis maždaug 0,3 euro.

Nors įmonės ir turi galimybę susigrąžinti PVM, vis dėlto kaimynystėje mažesnis nei Lietuvoje degalų akcizas joms padarė patrauklesnes kainas.

Tokia kainų medžioklė vargina įmones, jos nuolat ieško alternatyvų ir galimybių sutaupyti. Todėl jos netruko atkreipti dėmesį į šių metų išskirtinę naujieną – bendrą lietuvių įmonės „Stateta“ ir vokiečių koncerno „DKV Mobility“ produktą – BRO/DKV degalų ir paslaugų kortelę. Lenkijoje su ja aptarnaujama net 4704 degalinėse.

Tai vienas geriausių pasaulyje sprendimų, skirtų transporto įmonėms. Jis suteikia galimybę įsigyti degalų palankiausiomis kainomis, susimokėti už kelius, susigrąžinti PVM ir akcizą už degalus, prireikus pasinaudoti pagalba kelyje ir viskuo, ko prireikia vežėjui.

Sukūrė išskirtinį produktą

Lietuviai yra sumanūs, darbštūs ir kūrybingi. Tai įrodė ir savo degalinių tinklą 15 metų valdanti bendrovė „Stateta“. Ji sujungė per 140 lietuviškų degalinių į BRO degalų kortelių tinklą. Ir šiuo metu jau gali pasiūlyti vežėjams ne tik mažiausias degalų kainas Lietuvoje, bet ir su Europos lyderiu – Vokietijos koncernu „DKV Mobility“ sukurtą bendrą produktą – BRO/DKV degalų ir paslaugų kortelę.

Ji suteikia galimybę įmonėms Europoje naudotis ypač dideliu degalinių tinklu – gauti patikimas, aukščiausios kokybes paslaugas ir garantuoja atliekamų finansinių operacijų saugumą.

„Ieškojome stipraus verslo partnerio Europoje, kuris transporto įmonėms būtų sukūręs ypač gerą paslaugų paketą.

Koncernas „DKV Mobility“ yra pirmaujantis Europoje mobilumo paslaugų teikėjas. Turėjome jam įrodyti, kad esame profesionalai – kad ir mes savo srityje esame lyderiai. Vokietijos koncernas DKV įvertino mūsų gebėjimus. Taigi sujungėme savo kūrybines pajėgas ir dabar turime išskirtinį produktą – BRO/DKV degalų ir paslaugų kortelę“, – sakė įmonės „Stateta“ generalinis direktorius Karolis Stasiukynas.

Apskritai „Stateta“ viena pirmųjų Lietuvoje pradėjo teikti degalų kortelių sprendimus verslui, o dabar dar ir labai smarkiai juos patobulino.

Pasak K.Stasiukyno, bendra BRO/DKV kortelė, sukurta kartu su pirmaujančiu Europoje mobilumo paslaugų teikėju – Vokietijos koncernu „DKV Mobility“, bendrovei „Stateta“ yra ypač svarbus jos veiklos įvertinimas.

Tai liudija, kad vokiečiai pasitiki Lietuvos įmone kaip verslo partnere ir vertina jos profesionalumą.

„Rūpindamiesi klientams teikiamų paslaugų kokybe daugiametę veiklos Lietuvos rinkoje patirtį sujungėme su patikimais Europoje lyderiaujančio koncerno produktais ir jo sukurta infrastruktūra.

Gerai išmanydami Lietuvos rinką galime priimti lanksčius sprendimus, susijusius su BRO/DKV klientų aptarnavimu. Pavyzdžiui, atsižvelgdami į jų poreikius galime suteikti kreditą – atidėti sąskaitos apmokėjimą iki 60 dienų. Tokią paslaugą teikia mūsų finansinė partnerė – bendrovė „Inkaso aljansas“, – paaiškino K.Stasiukynas.

Milžiniškas tinklas

„Mūsų klientai skirtingi, jų poreikiai – taip pat. Daliai įmonių pakanka galimybės naudotis BRO kortelėmis Lietuvos degalinėse. Tačiau dauguma klientų yra transporto įmonės, kurios išvežioja prekes ar vežimo paslaugas teikia užsienyje.

Todėl mums reikėjo naujo produkto, kuris būtų naudingas važinėjantiems po Europą klientams. Tad šiuo metu ir vieni, ir kiti jau turi jiems skirtas korteles“, – kalbėjo K.Stasiukynas.

„DKV Mobility“ šiuo metu aprėpia milžinišką apie 66 tūkst. degalinių tinklą, besidriekiantį nuo Portugalijos Vakarų Europoje iki Rusijos Rytų Europoje. Visame jame šiuo metu įmonių vairuotojai jau gali naudotis naująja BRO/DKV degalų ir aptarnavimo kortelėmis. Šiuo metu tai ypač aktualu.

Pasak K.Stasiukyno, naujasis įmonės „Stateta“ produktas – BRO/DKV kortelės tapo ypač aktualios vežėjams, per Lenkiją traukiantiems į Europos gilumą. Kaimynystėje degalai pigesni, o Lenkijoje yra kone 5 tūkstančiai degalinių, kuriose galima jomis atsiskaityti.

BRO/DKV kortelių įsigijimo sutarčių, kurias su „Stateta“ sudaro transporto paslaugų įmonės, sparčiai gausėja. O ir kantrybės laukiant, kol kortelė įsigalios ir atsiras galimybė ja naudotis, vežėjams nedaug tereikia – tam sugaištama maždaug savaitė.

Specifika ir privalumai

BRO sprendimas buvo sukurtas norint išvengti mažmeninės prekybos rinkodaros triukų, nes sumenkus didmeninei degalų kainai degalinių švieslentėse kainos paprastai negreit sumažėja vartotojų naudai.

Vienas iš daugelio ir BRO, ir naujųjų BRO/DKV kortelių privalumų – jų turėtojai už dyzeliną arba benziną tinklo degalinėse moka palankiausią kainą, kokia tądien yra rinkoje. Ji apskaičiuojama atsižvelgiant į tuometę didmeninę kainą.

Tad įmonių vairuotojams nebereikia įvairiose degalinėse gaudyti palankiausių kainų – jie jas gauna naudodamiesi kortele. Kitas privalumas – patogi savitarnos sistema, kuri įmonėms suteikia galimybę ne tik stebėti kainas, bet ir gauti automatiškai išrašomas sąskaitas ir pateikiamas ataskaitas.

Pasak K.Stasiukyno, „Stateta“ bei jos projekto partnerė „DKV Mobility“ suteikė galimybę savo klientams ir Lietuvoje, ir visoje Europoje geriausiomis sąlygomis naudotis specialiu paslaugų paketu.

Iš vienų rankų bendrovės klientai – BRO/DKV kortelių turėtojai – gauna visa tai, kas būtina kelyje.

Jie gali atsiskaityti už visas paslaugas, susijusias su transportu, susigrąžinti PVM ir akcizo mokesčius, naudotis vienu kelių mokesčio aparatu visoje Europoje, jie susimoka už keltus, galimybę važiuoti tuneliais ir tiltais. Taip pat jie gali gauti pagalbą kelyje ir dar daugelį kitokių paslaugų, būtinų vežėjams.

„Klientams mes siūlome DKV kelių mokesčio aparatus, kurie šiuo metu yra vienas pažangiausių ir geriausių rinkoje techninių sprendimų, – paaiškino įmonės „Stateta“ vadovas. – Svarbu ir tai, kad mūsų klientėmis tapusioms įmonėms nebereikia rūpintis PVM bei akcizų mokesčio susigrąžinimu, nes tai padarome mes kartu su partnere „DKV Mobility“. Taigi jos visoje ES gali susigrąžinti už užsienyje įsigytas prekes ir paslaugas sumokėtą pridėtinės vertės mokestį.“

Taip pat transporto bendrovės, esančios ES, gali susigrąžinti akcizo mokesčius už degalus, įsigytus Prancūzijoje, Belgijoje, Italijoje, Kroatijoje, Slovėnijoje, Vengrijoje bei Ispanijoje.

Skubi pagalba kelyje BRO/DKV klientams teikiama net 40-yje Europos šalių.

„Patys valdydami savo degalines Lietuvoje ir turėdami Europoje lyderiaujantį verslo partnerį – Vokietijos koncerną „DKV Mobility“ – galime deramai pasirūpinti viskuo, ko tik kelyje prireikia verslo įmonėms.

Padedame sparčiai įveikti visus joms iškilusius klausimus – skiriame kiekvienam savo klientui asmeninį vadybininką, parenkame labiausiai klientui tinkamus produktus ir paslaugas Lietuvoje bei visoje Europoje.

Taigi mūsų klientai viską gauna iš vienų rankų“, – patikino įmonės „Stateta“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.