Pirmąjį pusmetį augo „Maximos“ darbuotojų atlyginimai, išmokėta virš 8 mln. eurų premijų

Didžiausias šalies darbdavys, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ toliau kelia atlyginimus darbuotojams. Šių metų pirmąjį pusmetį vidutinis darbo užmokestis darbuotojams augo 10,5 proc. Taip pat didėjo ir skatinamųjų premijų fondas. Iš viso per pusmetį išmokėta per 8,6 mln. EUR premijų, t. y. 26 proc. daugiau nei pernai.

Pirmąjį pusmetį „Maximos“ darbuotojų atlyginimai augo dešimtadaliu.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Pirmąjį pusmetį „Maximos“ darbuotojų atlyginimai augo dešimtadaliu.<br>Pranešimo autorių nuotr.
J.Bivainytė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
J.Bivainytė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Pirmąjį pusmetį „Maximos“ darbuotojų atlyginimai augo dešimtadaliu.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Pirmąjį pusmetį „Maximos“ darbuotojų atlyginimai augo dešimtadaliu.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Pirmąjį pusmetį „Maximos“ darbuotojų atlyginimai augo dešimtadaliu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pirmąjį pusmetį „Maximos“ darbuotojų atlyginimai augo dešimtadaliu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 26, 2021, 11:51 AM, atnaujinta Jul 26, 2021, 11:54 AM

„Tebesitęsianti COVID-19 pandemija nestokoja iššūkių. Itin vertiname bei dėkojame darbuotojams už jų kasdienes pastangas ir atsidavimą šiuo sudėtingu laikotarpiu. Darbo sąlygų gerinimas yra mūsų prioritetas, todėl nuolat ieškome, kaip savo veiklą organizuoti efektyviau.

Bendrovėje reguliariai peržiūrime tiek darbuotojų bazinius darbo užmokesčius, tiek papildomą finansinio motyvavimo sistemą ir ieškome sprendimų, kaip ją dar labiau patobulinti, kad darbuotojai galėtų užsidirbti dar daugiau“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Per pirmąjį pusmetį vidutiniškai 10,5 proc. išaugusiam darbo užmokesčiui įtakos turėjo 2021-ųjų pradžioje papildomai 8 mln. EUR padidintas bazinių atlyginimų fondas bei dar pernai išplėstos darbuotojų premijavimo apimtys.

Vidutinis darbo užmokestis labiausiai – 19,2 proc. – didėjo logistikos darbuotojams, maisto gamybos cechų ir parduotuvių darbuotojams atlyginimai atitinkamai augo 10,9 proc. ir 10,5 proc., o dirbantiems administracijoje – 4,4 proc.

Išsamią informaciją apie darbo užmokestį reguliariai viešai skelbia internetinėje svetainėje.

Pagal įgyvendinamą atlygio politiką darbuotojų darbo užmokestis susideda iš bazinio atlygio ir skatinamosios premijos, kuri vidutiniškai sudaro 15 proc. darbo užmokesčio. Iš viso per pirmąjį šių pusmetį darbuotojams išmokėta per 8,6 mln. EUR skatinamųjų premijų, t. y. 26 proc. arba beveik 1,8 mln. EUR daugiau lyginant su 2020 m. pirmuoju pusmečiu.

„Skatinamosios premijos darbuotojams mokamos pagal motyvacinę sistemą, kuri dar pernai buvo išplėsta atsižvelgiant į COVID-19 pandemiją. Kiekvieną mėnesį darbuotojams už jų pasiektus individualius ir komandinius rezultatus išmokami atlygio priedai.

Kasmėnesinės skatinamosios premijos sudaro galimybę ne tik darbuotojams daugiau bei papildomai užsidirbti, bet ir skatina juos tobulėti, o su įgyjamomis naujomis kompetencijomis atitinkamai didėja ir bazinio atlygio dalis“, – pažymi J.Bivainytė.

Daugiausiai skatinamųjų premijų yra išmokama parduotuvių darbuotojams. Jiems skirtas premijų fondas per pirmuosius šių metų 6 mėnesius siekė daugiau nei 6,2 mln. EUR ir buvo 26 proc. didesnis nei pernai. Lyginant su 2020 metų pirmuoju pusmečiu, net 45 proc. augo maisto gamybos cechų darbuotojams skirtas skatinamųjų premijų fondas.

Pastariesiems iš viso buvo išmokėta 0,54 mln. EUR. Tuo metu logistikos ir administracijos darbuotojų skatinamosioms premijoms atitinkamai skirta 1,43 mln. EUR ir 0,41 mln. EUR.

Be reguliariai augančio vidutinio darbo užmokesčio prekybos tinklo darbuotojams suteikiamos įvairios papildomos finansinės bei nefinansinės naudos, kurios įtvirtintos Kolektyvinėje sutartyje. Darbuotojai yra apdrausti papildomu sveikatos draudimu, kuris garantuoja šeimos ar gydytojo specialisto konsultaciją, paskirtų diagnostinių tyrimų atlikimą, ambulatorinį gydymą odontologijos bei reabilitacijos paslaugas tiek valstybinėse, tiek privačiose gydymo įstaigose.

Papildomam darbuotojų sveikatos draudimui įmonė yra skyrusi 1,5 mln. EUR. Taip pat visi esami ir būsimi darbuotojai yra apdrausti specialiu draudimu nuo koronaviruso. Jis užtikrina, kad susirgus COVID-19 infekcija ir gydantis ligoninėje yra mokama fiksuota išmoka bei ligonpinigiai.

„Sudėtingos COVID-19 infekcijos akivaizdoje saugi ir motyvuojanti darbo aplinka išlieka mūsų dėmesio centre. Nuo pat pandemijos pradžios ėmėmės visų būtinų priemonių, kad užtikrintume savo darbuotojų saugumą ir gerovę. Norime, kad darbuotojai darbe jaustųsi saugūs tiek emociškai, tiek finansiškai, todėl sudarome kuo saugesnes darbo sąlygas bei patrauklias uždarbio, motyvavimo bei karjeros galimybes“, – sako J.Bivainytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.