Gaminantiems čeburekus, kaip ir kitiems su maisto ruošimu dirbantiems asmenims, maisto saugos ir higienos reikalavimus užtikrinti privaloma.
Čeburekų, greitai gendančių ir jautrių temperatūrai produktų, šviežumą, saugą ir kokybę lemia tinkamos laikymo sąlygos. Jei vartotojams čeburekai pristatomi per 2 valandas nuo pagaminimo arba yra laikomi +68 °C temperatūrą palaikančiose talpose, rizikos produktų saugai, jų kokybei ir vartotojų sveikatai neturėtų kilti.
Čeburekus mėgstantiems žmonėms VMVT specialistai pataria juos rinktis atidžiai, esant galimybei – ir vizualiai įvertinti gaminį, ar jis neturi pašalinio nebūdingo kvapo, ar yra geros prekinės išvaizdos. Nerekomenduojama čeburekų pirkti iš nelegalių pardavėjų turgaviečių prieigose, gatvėse, pliažuose ir pan.
Vartotojas, prieš pirkdamas čeburekus, gali pasiteirauti, ar pardavėjas yra registruotas VMVT. Žinant pardavėjo vardą ir pavardę, patikrinti, ar maisto prekyba vykdoma turint VMVT leidimą veiklai, galima VMVT tinklalapyje viešai skelbiamame registre – https://vmvt.lt/opendata/mtsr/.
Čeburekus išnešiojančiam pardavėjui su savimi turėti veiklos registraciją VMVT įrodančio dokumento neprivaloma.