Baldais prekiaujančios įmonės direktorių įkliuvo FNTT – apmovė ir savo buhalterį

Įmonės Raseinių rajone direktoriui bandymas išvengti mokesčių baigėsi ikiteisminiu tyrimu. Asmuo buvo įtariamas nesumokėjęs beveik 25 tūkst. eurų pelno ir pridėtinės vertės (PVM) mokesčių. 

Direktorius į įmonės buhalterinę apskaitą neįtraukė beveik 310 tūkst. eurų pajamų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Direktorius į įmonės buhalterinę apskaitą neįtraukė beveik 310 tūkst. eurų pajamų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2021, 9:03 AM, atnaujinta May 11, 2021, 9:11 AM

Baldais prekiaujančios įmonės direktorius, galimai siekdamas sumažinti valstybei mokėtinų mokesčių sumą, į įmonės buhalterinę apskaitą neįtraukė beveik 310 tūkst. eurų pajamų, gautų iš prekybos sandorių su Latvijos, Lietuvos įmonėmis bei fiziniais asmenimis. Be to, neteisingi duomenys buvo pateikti įmonės vyriausiajam buhalteriui, kuris metinėse pelno mokesčio deklaracijose už 2018 ir 2019 metus įrašė neteisingus duomenis apie pajamas. Taip bendrovė išvengė mokėtino beveik 12 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Neteisingi duomenys buvo pateikti ir PVM deklaracijose apie ES PVM mokėtojams parduotas prekes, PVM apmokestinamus sandorius, standartinio tarifo pardavimo PVM, todėl mokėtina PVM suma buvo sumažinta beveik 13 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamasis su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų nustatytomis nusikalstamomis veikomis sutiko, nustatytas neapskaitytas pajamas ir nesumokėtų mokesčių sumą deklaravo, įmonė įsipareigojo sumokėti visas priskaičiuotas sumas ir padengti susidariusią žalą.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Šiaulių apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą pagal laidavimą, Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėja prokurorės nutarimą patvirtino.

Už mokesčių vengimą valstybės institucijoms teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 100 bazinių socialinių išmokų, griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų. Griežčiausia bausmė už apgaulingą apskaitos tvarkymą – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.