A. Armonaitė paaiškino, kodėl naktiniams klubams atsidaryti neleista: planas buvo kitoks Verslo atstovai: trūksta ryžto ir pilna baimės

Vyriausybei trečiadienį priėmus sprendimą dėl Galimybių paso ir kokioms veikloms jis galiotų, vis dar liks užverti naktiniai klubai. Pasak ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės, ministerija norėjo leisti veiklas atverti visiems, tačiau teko priimti kompromisą.

Naktiniai klubai vis dar liks užverti. <br>D.Umbraso nuotr.
Naktiniai klubai vis dar liks užverti. <br>D.Umbraso nuotr.
A.Armonaitė.<br>T.Bauro nuotr.
A.Armonaitė.<br>T.Bauro nuotr.
R.Pranka.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
R.Pranka.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 5, 2021, 3:50 PM, atnaujinta May 5, 2021, 5:39 PM

„Tai buvo kompromisas. Ekonomikos ministerija norėjo leisti visiems, buvo tam tikrų rezervacijų. Kompromisų keliu priimami sprendimai ir vis tiek manau, kad tai yra galimybė į priekį“, – trečiadienį sakė A.Armonaitė.

Ji neatmetė, kad tuo atveju, jei epidemiologinė situacija gerės, bus atverta daugiau veiklų.

Trūksta ryžto ir pilna baimės

Lietuvos barų ir kavinių asociacijos prezidentas Raimondas Pranka sako, kad Vyriausybės apsisprendimas pritarti Galimybių paso koncepcijai yra sveikintinas, tačiau pažymi, kad ji galėjo būti priimta kur kas anksčiau. Jis taip pat akcentuoja, kad įgyvendinus Galimybių pasą vis dar draudžiama naktinių klubų veikla bei taikomi barų ir maitinimo įstaigų laiko ribojimai nėra adekvatūs.

„Iš principo mums patinka Galimybių paso idėja, ji sveikintina. Bet kokiu atveju norime padidinti žmonių kiekį, kad būtų leidžiama dirbti viduje – juk mums reikia didinti pajamas. Dabartinėmis sąlygomis net atlyginimams neuždirbame. Visgi Galimybių pasas jau daug anksčiau galėjo būti įgyvendintas, jis labai vėluoja. Ir jeigu visuotinį skiepijimą prezidentas žada liepos mėnesį, tai gal tą vieną likusį mėnesį Galimybių pasas mums ir padės kiek daugiau suprekiauti“, – naujienų agentūrai „Elta“ teigė R.Pranka.

„Trūksta ryžto ir pilna baimės. Dabar ir vėl nukelia įgyvendinimą. Kiek jau laiko apie tai šnekama?“, – pridūrė jis.

R.Pranka taip pat teigė nesuprantąs, kodėl taikant Galimybių pasą ir toliau nuspręsta neleisti veikti naktiniams klubams.

„Mums keista, kad išskiriami naktiniai klubai, nesuprantant, kaip veikia šis sektorius. Kodėl jie diskriminuojami? Kuo jie skiriasi nuo baro?“, – klausė jis.

Anot R.Prankos, abejonių kelia ir ketinami išlaikyti barų bei maitinimo įstaigų darbo laiko ribojimai, įgyvendinus Galimybių pasą.

„Suprantu, kai egzistuoja laiko ribojimai, naktinių klubų nėra prasmės atverti. Bet apskritai, kodėl su Galimybių pasu taikomas laiko ribojimas? Nesuprantu logikos. Juolab vis dar nėra iš operacijų vadovo nurodymų dėl atstumų laikymosi viduje ir negalime reaguoti į pokyčius iki galo“, – akcentavo jis.

Vilniaus naktinio aljanso pirmininko Marko Adamo Haroldo teigimu, naktinis klubas nesiskiria nuo baro, todėl neteisinga, jog dalis įstaigų vis dar negalės dirbti.

„Kažkas, kuris akivaizdžiai nesupranta, kas yra naktinis klubas ir kas yra baras, sugalvojo formuluotę, pagal kurią barų savininkams neaišku, ar jų vieta bus traktuojama kaip naktinis klubas, ar ne. Nėra teisinio pagrindo diskriminuoti vieną vietą prieš kitą“, – BNS sakė M.A.Haroldas.

„Nėra mokslinio pagrindo diskriminuoti taip, valdžia nepristatė jokių įrodymų, kad kažkoks naktinis klubas yra pavojingesnis nei baras“, – pridūrė jis.

Šiuo metu restoranai, kavinės ir barai gali dirbti nuo 7 iki 21 valandos ir tik lauke. Laikas nesikeis ir po gegužės 24-osios, kai jie galės veikti viduje ir aptarnauti žmones su galimybių pasu.

M.A.Haroldas teigė, jog aljansas savo pasiūlymus Vyriausybei teikė nuo vasario mėnesio, tačiau atsakymo nesulaukė ir nebuvo kviečiami diskutuoti.

„Žmonės, kurie nesupranta mūsų sektoriaus, sugalvoja taisykles ir jiems nešauna į galvą paskambinti mums ir įtraukti mus kaip asociaciją ir gauti patarimus. Dar vasarį galėjome paaiškinti, kodėl nėra skirtumo tarp baro ir naktinio klubo, bet jie galvoja, kad jie viską žino geriausiai“, – sakė jis.

Imunitetą įgijusiems ar COVID-19 testą atlikusiems asmenims bus netaikomi apgyvendinimo paslaugų teikimui nustatyti suvaržymai, leidžiama vykdyti ir naudotis viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų (išskyrus naktinius klubus ar kitas pasilinksminimo vietas), lošimo namų ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų ir totalizatorių punktų paslaugomis uždarose patalpose.

Taip pat bus leidžiama organizuoti renginius tiek uždarose, tiek atvirose erdvėse, dalyvaujant didesniam dalyvių ar žiūrovių skaičiui, jeigu šie asmenys yra turintys imunitetą ar atlikę COVID-19 testą.

Galimybių pasas pradės galioti gegužės 24 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?