Liberalų sąjūdis kai kuriuos mokesčius norėtų mažinti, automobilių mokestį peržiūrėtų

Liberalų sąjūdžio pirmininkės pavaduotojas Simonas Gentvilas sako, kad mokesčiai naujoje kadencijoje bus peržiūrimi tvariai. Jis pasisako už pridėtinės vertės ir gyventojų pajamų mokesčių mažinimą.

Liberalų sąjūdis norėtų peržiūrėti automobilių registracijos mokestį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Liberalų sąjūdis norėtų peržiūrėti automobilių registracijos mokestį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Anot S.Gentvilo, Lietuvoje pradeda neapsimokėti dirbti.<br>T.Bauro nuotr.
Anot S.Gentvilo, Lietuvoje pradeda neapsimokėti dirbti.<br>T.Bauro nuotr.
S.Gentvilas.<br>T.Bauro nuotr.
S.Gentvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-10-26 12:31, atnaujinta 2020-11-03 12:42

„Kitais metais turime suplanuotą 4,5 mlrd. eurų deficitą, kuriam reikės skolintis už visiškai kitas palūkanas nei šiemet. Antra skolinimosi banga bus žymiai brangesnė ir reikia klausti savęs, kaip mes ją išgyvensime. Ką pažadame, kad mokesčiai bus tvarūs, nekeičiami, o jei bus keičiami, tai bus keičiami po diskusijų su visuomene ir vieną kartą per kadenciją“, – pirmadienį sakė S.Gentvilas.

Jo teigimu, per 2008 metų krizę laikinai įvesti mokesčiai turi grįžti į tą patį lygį, koka buvo prieš krizę.

„Esame įsivardiję, kad pridėtinės vertės mokesčio (PVM) atotrūkis Lietuvoje yra 24 proc., beveik milijardas eurų nesurenkama. Vienas iš atsakymų yra PVM mažinimas – liberalai nuosekliai apie tai pasisako kiekvienais metais biudžeto teikimo metu“, – sakė S.Gentvilas.

„Antras dalykas yra gyventojų pajamų mokesčio (GPM) mažinimas. Čia turime akcentuoti, kad Lietuvoje pradeda neapsimokėti dirbti. Pusė milijono darbingo amžiaus gyventojų šiandien nėra darbo rinkoje, apie ketvirtadalis darbuotojų dirba šešėlinį darbą. Tai chroniška problema, kurios mes nesprendžiame. Esame įsivardiję, kad kiekvienais metais mažinsime GPM ir sumažinsime iki 15 proc. kadencijos pabaigoje“, – pridūrė jis.

S.Gentvilas taip pat sakė, kad dabartinis automobilių registracijos mokestis yra ydingai suformuotas ir turės būti peržiūras.

„Šiandieninis automobilių registracijos mokestis užrakina skurdžius gyventojus su taršiais automobiliais ir yra ydingai suformuotas, nes jeigu vyresnio amžiaus asmuo naudoja automobilį kelis kartus per metus, staiga jis negali jo net parduoti, nes parduoti per brangu. Mokestis turėtų būti peržiūrėtas“, – sakė S.Gentvilas.

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Liberalų sąjūdis Seimo rinkimuose iškovojo 13 mandatų.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir konservatorių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis pirmadienio naktį paskelbė bendrą deklaraciją dėl koalicijos formavimo pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024