„Grigeo Klaipėda“ atnaujina veiklą – sutarė dėl nuotekų valymo

Žaliavą gofruotam kartonui gaminanti „Grigeo Klaipėda“ penktadienį pasirašė sutartį su „Klaipėdos vandeniu“ dėl nuotekų valymo. Penktadienį atnaujinamas ir gamyklos darbas.

„Grigeo Klaipėda“ atnaujina gamybą – susitarė dėl nuotekų išvalymo. .<br>V.Skaraičio nuotr. 
„Grigeo Klaipėda“ atnaujina gamybą – susitarė dėl nuotekų išvalymo. .<br>V.Skaraičio nuotr. 
„Grigeo Klaipėda“ atnaujina gamybą – susitarė dėl nuotekų išvalymo. .<br>V.Skaraičio nuotr. 
„Grigeo Klaipėda“ atnaujina gamybą – susitarė dėl nuotekų išvalymo. .<br>V.Skaraičio nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 5, 2020, 3:57 PM

„Pirmiausia, tai gera žinia mūsų darbuotojams – po 3 savaičių priverstinio gamybos sustabdymo jie galės sugrįžti į darbo vietas.

Šiandieninėmis krizės nuotaikomis jaučiame dar didesnę pareigą jas išlaikyti, tad labai tikiuosi, jog tai ir pavyks padaryti. Taip pat džiaugiamės sklandžiu darbu su „Klaipėdos vandeniu“, kuris operatyviai įvertino bendrovės atliktus darbus“, – sakė „Grigeo Klaipėda“ vadovas Tomas Eikinas.

Įgyvendinant prisijungimo sąlygas įrenginių prisijungimo vietoje „Grigeo Klaipėda“ įrengė automatinį mėginių semtuvą, įdiegė ph, drumstumo, temperatūros matuoklius bei nuotolinį matavimo ir apskaitos prietaisų duomenų perdavimą į „Klaipėdos vandens“ SCADA sistemą.

Šiandien pasirašytos sutarties sąlygose nurodoma, kad „Grigeo Klaipėda“ nuotekas „Klaipėdos vanduo“ valys vieną mėnesį, o po jo bus vėl grįžtama prie diskusijų stalo.

„Suprantame „Klaipėdos vandens“ situaciją – jų įrenginiai nėra techniškai pritaikyti išvalyti gamybines nuotekas.

Mes radome sprendimą, kaip palengvinti „Klaipėdos vandens“ įrenginiams tenkantį darbą – Dumpiuose esančiais savo įrenginiais iš dalies išvalyti nuotekas prieš perduodant jas į „Klaipėdos vandens“ nuotekų tinklus galutiniam išvalymui.

Tačiau tam būtinas Klaipėdos prokuratūros bei kitų atsakingų institucijų įsiklausymas bei draudimų panaikinimas, kuris leistų mums išsaugoti tiek įmonę, tiek sukurtas darbo vietas“, – sako T. Eikinas.

Gegužės viduryje Klaipėdos prokuratūra nepatenkino „Grigeo Klaipėda“ prašymo leisti atlikti statybos darbus Dumpiuose esančių valymo įrenginių teritorijoje, o teismas laikinai apribojo įmonės nuotekų valymo įrenginių veiklą.

„Klaipėdos prokuratūra neuždraudė derinti techninį projektą statybos leidimui gauti, tad tai šiuo metu ir darome. Parengėme techninį statybų projektą, deriname jį su atsakingomis institucijomis ir tikimės, kad galiausiai sugrįšime į įprastą darbų ritmą“, – teigia T. Eikinas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.