Euro kursas po ECB posėdžio patraukė žemyn JAV dolerio atžvilgiu

2020 m. kovo 12 d. 18:03
Ketvirtadienio ryte JAV dolerio atžvilgiu kilęs euro kursas po Europos Centrinio Banko (ECB) posėdžio patraukė žemyn.
Daugiau nuotraukų (1)
Euro kursas, trečiadienio vakare siekęs 1,1271 JAV dolerio, ketvirtadienį smuktelėjo iki 1,1224 JAV dolerio.
Jenos atžvilgiu Europos valiutos kursas nusileido nuo 117,77 iki 116,83 jenos.
ECB ketvirtadienį įvykusiame posėdyje nepakeitė pagrindinių palūkanų normų, tačiau paskelbė apie naujas skatinamąsias priemones, kurių bus imtasi siekiant užtikrinti likvidumą koronaviruso krizės sąlygomis.
Pagrindinių refinansavimo operacijų palūkanų norma ir toliau sudarys rekordinius 0 proc., o palūkanų norma, naudojantis ribinio skolinimosi galimybe, – 0,25 procento.
Palūkanų norma, naudojantis indėlių galimybe, tebesudarys minus 0,5 proc., nors rinkose buvo plačiai tikėtasi, jog ši norma bus sumažinta.
ECB taip pat nusprendė padidinti itin pigių paskolų teikimo bankams programos apimtį ir pažadėjo „remti bankų skolinimą labiausiai nukentėjusiesiems nuo koronaviruso plitimo, visų pirma mažosioms ir vidutinėms įmonėms“.
Be to, ECB nusprendė vyriausybių ir bendrovių obligacijų pirkimui šiemet išleisti papildomus 120 mlrd. eurų.
JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu ketvirtadienį smuktelėjo nuo 104,5 jenos trečiadienio prekybos sesijos pabaigoje iki 104,05 jenos.
Indeksas „ICE US Dollar“, kuriuo vertinami JAV dolerio kurso pokyčiai šešių pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, nuo sesijos pradžios paaugo 0,09 procento. O indeksas „WSJ Dollar“, kuriuo vertinama JAV valiutos kurso dinamika šešiolikos pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, ūgtelėjo 0,73 procento.
Rinkose tebevyrauja dideli nuogąstavimai dėl koronaviruso plitimo.
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas) trečiadienį pareiškė, jog naujojo koronaviruso protrūkį dabar jau galima pavadinti pandemija.
Netrukus po to JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) dėl koronaviruso pandemijos trečiadienį paskelbė netikėtą 30 dienų draudimą atvykti žmonėms iš Europos.
Nuo penktadienio galiosiantis D. Trumpo draudimas paveiks keliautojus iš Europos, išskyrus Didžiąją Britaniją, tačiau nebus taikomas sugrįžtantiems nuolatiniams JAV gyventojams, jų šeimoms ir JAV piliečiams.
Beje, Baltųjų rūmų pareigūnai buvo priversti aiškintis po D. Trumpo pranešimo, kad bus uždraustas „didžiulis prekybos ir krovinių kiekis“ iš Europos.
Vašingtonas pabrėžė, kad šios priemonės, įsigaliosiančios nuo „penktadienio vidurnakčio“, bus taikomos tik žmonėms, o ne prekėms ar kroviniams.
JAV doleris^Instanteuro kursas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.