Prancūzijos Normandijos regione įsikūrusi gamykla šokoladinio lazdynų riešutų kremo gamybą buvo sustabdžiusi dėl įtariamo kokybės defekto gamyboje. Apie tai pranešė gamyklą valdančios konditerijos milžinės „Ferrero“ padalinys Prancūzijoje.
Pasak padalinio spaudos tarnybos, problema buvo kilusi „ankstyvaisiais proceso etapais, konkrečiai lazdynų riešutų malimo ir skrudinimo etape“.
„Nuo pirmadienio ryto gamykla vėl dirba. Veikiame 100 proc. gamybos pajėgumu“, – pareiškė spaudos tarnyba.
Šioje Normandijos gamykloje pagaminama apie 600 tūkst. „Nutella“ stiklainių per dieną, o tai sudaro maždaug ketvirtadalį viso pasaulyje pagaminamo kremo kiekio.
„Nutella“ valdanti Italijos „Ferrero“, kuri taip pat gamina šokoladinius saldainius „Ferrero Rocher“, anksčiau skelbė, kad gamyba buvo sustabdyta trečiadienį. O bendrovės padalinys Prancūzijoje po kelių dienų pranešė, jog visos problemos galutinai išspręstos.