Ypač didelė konkurencija ledų rinkoje, kuri kasmet stengiasi pasiūlyti vis kažką naujo ir netikėto. Šiemet viena iš tokių neįprastų naujovių – ledai išskobtuose vaisiuose, kuriuos galima pasiimti ir neštis gatve.
Tokių ledų kioskelio direktorė Kristina Damulevičienė pasakojo, kad egzotiškas vasaros skanėstas vežamas tiesiai iš Ispanijos, kurioje yra be galo mėgstamas.
„Mes norėjome kažko išskirtinio, ko daugiau Palangoje žmonės nerastų ir kad tai būtų įdomu, o ne dar vieni kvadratiniai ar burbuliniai vafliai“, – aiškino ji.
Moters teigimu, ledai gaminami išties paprastai: visų pirma iš išskobiamas vaisius, išvalomas jo vidus ir į jį pridedama natūralios grietinėlės ledų bei to vaisiaus, į kurį jie dedami, skonio sulčių.
„Pavyzdžiui, ananaso vaisiuje yra ananasų sulčių ir grietinėlės ledai, apelsine – apelsino sulčių ir grietinėlės ledai… Jie neturi pridėtinio cukraus, taigi tinka ir diabetikams“, – tikino K.Damulevičienė.
Iš viso galima rinktis iš 6 skonių rūšių: mango, kokoso, ananaso, apelsino, citrinos ir kakavos. Anot kioskelio direktorės, paklausiausi ananasiniai ledai, nes jie atrodo gražiausiai: „Nusiperki ir eini su ananasu. Bet skonio prasme, sakyčiau, kad skaniausi yra citrininiai ir apelsininiai. Pastebėjau, kad tą patį sako ir klientai.“
Visgi norintys įsigyti tokių neįprastų ledų turėtų gerokai paišlaidauti, nes porcija ledų vaisiuje kainuoja 5 eurus.
Taip pat šią savaitę moteris pradėjo siūlyti ir dar vieną idėją, kuri į Lietuvą yra atkeliavusi iš paties Taivano. Tai – kokteiliai su vadinamaisiais Tapijokos perlais.
„Šie perlai panašūs į juodus burbuliukus. Jie yra visiškai augalinės kilmės ir gaunami iš saldžiosios bulvės krakmolo. Tai pats švariausias ir mažiausiai kenksmingas krakmolas“, – naujieną pristatė ji.