Tačiau ne vien triufelių kainos stulbina. Worldstopmost.com sudarė brangiausių patiekalų dešimtuką. Štai jis.
Matsutake grybai
Tai – retas japoniškas grybas, kurį virėjai vertina už ryškų, sodrų kvapą. Matsutake grybus delikatesu laiko Kinijoje, Korėjoje, o ypač – Japonijoje, todėl jį pavadina ir japoniškuoju triufeliu.
Matsutake grybus ruošia grilyje, prieš tai lengvai pamarinavę sojų padaže, o patiekia su ryžiais. Partija grybų kainuoja 1000 JAV dolerių.
Bagelė „Westin Hotel“ viešbutyje
Bagelė – tai tradicinis duonos riestainis su traškančia plutele. Tačiau Niujorke „Westin Hotel“ dirbančio virtuvės šefo Franko Tujague pagamintas kepinys kainuoja visą tūkstantį JAV dolerių.
F.Tujague kepama bagelė įdaryta grietinėlės sūriu su baltaisiais triufeliais iš Italijos Albos ir želė iš dygliuotojo raugerškio uogų bei pabarstytas ploniausiais aukso gabalėliais. Šį patiekalą galima užsisakyti bet kuriuo paros metu į viešbučio numerį arba suvalgyti pusryčiams viešbučio restorane. Nuo užsakymo priėmimo iki bagelės patiekimo tenka laukti 24 valandas. Šis auksinis žiedelis kainuoja tūkstantį JAV dolerių.
Omletas „The Zillion Dollar Lobster Frittata“
Omletą tokiu pavadinimu tiekia restorano „Norma's в Le Parker Meridien Hotel“ klientams. Omletas ant omaro žnyplių papuoštas 280 gramų šviežiausių juodųjų ikrų. Patiekalas kainuoja tūkstantį JAV dolerių, tačiau galima sutaupyti 65 JAV dolerius, jei atsisakysite 30 gramų ikrų.
Marmurinės vagiu jautienos antrekoto kepsnys
Kad šiam patiekalui būtų tinkama mėsa, jaunus jaučius šeria vien atrinktomis žolėmis ir girdo alumi. Galvijus masažuoja, kad jų mėsa būtų minkšta. Taip gaunamas nesausas, omega 3 riebalų rūgštimi prisotintas produktas. „Craftsteak Wagyu Ribeye Steak“ kainuoja 2,8 tūkst. JAV dolerių.
Putpelės kiaušiniai su triufeliais, omaru ir didžiojo eršketo ikrais
Šis patiekalas iš itin brangių produktų buvo pasiūlytas vakarėlio, surengto po filmo „Lūšnyno milijonierius“ pristatymo, svečiams. Ant lėkštės buvo padėti baltieji triufeliai su palei kevalą išpjaustytais putpelių kiaušiniais, pomidorais, škotiškuoju omaru, pridengta krabais, didžiojo eršketo ikrais ir aukso lapeliu. Patiekalas įkainotas 3,2 tūkst. JAV dolerių.
„Pizza Royale 007“
Domenico Crolla – virtuvės šefas, išgarsėjęs picomis, ant kurių išpiešia portretus. Pavyzdžiui, pica „Pizza Royale 007“ skirta, suprantama, agentui Džeimsui Bondui. D.Crolla šį patiekalą gardina prancūziškame konjake marinuotais omarais ir ikrais šampane, o picą puošia aukso dribsniais. Štai dėl jo ji kainuoja 4,2 tūkst. JAV dolerių.
Juodasis „Densuke“ arbūzas
Šios rūšies arbūzas auga tiktai Japonijoje, Hokaido saloje. Lyginant skonį, jis kur kas saldesni nei įprasti arbūzai. Tačiau pasimėgauti juoduoju arbūzu gali toli gražu ne kiekvienas, nes ši uoga kainuoja 6,1 tūkst. JAV dolerių.
Karališkasis melionas „Yubari“
Brangiausio maisto lyderių trejetuke – karališkasis „Yubari“ melionas. Tai – dar vienas neįprastas vaisius iš Japonijos. „Yubari“ – dviejų muskusinių melionų hibridas, turintis ryškiai oranžinį, sultingą ir saldų minkštimą. Šios rūšies melionai – idealiai apvalūs. Juos dažnai teikia dovanų svarbiems asmenims. Brangiausias „Yubari“ melionas buvo parduotas už 22 872 JAV dolerius.
Didžiojo eršketo albinoso ikrai „Almas“
Patys brangiausi ikrai – visai ne juodieji, o iš Irano vežami didžiojo eršketo albinoso ikrai „Almas“. Juos pardavinėja tikro aukso dėžutėse. Šie ikrai – įvairių atspalvių: nuo blankiai pilkos iki baltos. Kuo jie šviesesni, tuo brangesni. „Almas“ ikrų porcijos kaina svyruoja tarp 25-35 tūkst. JAV dolerių.
Baltieji triufeliai iš Albos
Baltaisiais triufeliais gardina ir desertus, jų įsuka į sviestą, jau neminint to, kad šių grybų deda į karštuosius patiekalus. Už didžiausią baltąjį triufelį iš Albos pakloti 160 406 JAV doleriai.