Bokštinio krano savininkai po septynerių metų neteko kantrybės – pasakė, kodėl

Nugriauto prekybos centro „Merkurijus“ vietoje jo savininkai ketino imtis statybų ir net išsinuomojo bokštinį kraną, tačiau per septynerius metus darbai beveik nepajudėjo. Krano savininkai taip pat neteko kantrybės ir ėmė veikti.

Išmontuoti miesto centre stovintį bokštinį kraną – nelengva procedūra. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Išmontuoti miesto centre stovintį bokštinį kraną – nelengva procedūra. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2017, 10:28 AM, atnaujinta Jul 29, 2017, 10:38 AM

Bendrovės „Kauno kranai“ vadovai ilgai džiaugėsi sudarytu sandoriu, mat dangų remiantis bokštinis kranas daugybę mėnesių stovėjo be darbo, o jį išsinuomojusi užsienio pensijų fondų valdoma įmonė „Homburg Merkurijus“ mokėjo už nuomą. Vėliau situacija pasikeitė.

„Užsakovas tapo nemokus, todėl kraną nusprendėme išmontuoti“, – kalbėjo bendrovės „Kauno kranai“ generalinis direktorius Andrius Lukševičius. Jis nesutiko atskleisti, kokio dydžio yra susidariusi skola.

A.Lukševičiaus turimais duomenimis, šiuo metu teisme vyksta bendrovės „Homburg Merkurijus“ bankroto procedūra. Po jos turėtų paaiškėti ir naujieji sklypo šeimininkai.

„Kauno kranų“ vadovai vylėsi, kad galbūt darbų šioje vietoje imsis kiti verslininkai, tačiau apie naujus projektus žinių nėra.

Pasak A.Lukševičiaus, išmontuoti kraną sudėtinga, o pagal pirminį planą tai numatyta daryti per kitą sklypo pusę. Dėl pasikeitusių aplinkybių sunkiasvoriams sunkvežimiams teko važiuoti pėstiesiems skirta S.Daukanto gatve.

Darbų data pasirinkta neatsitiktinai – „Kauno kranų“ vadovai laukė, kol baigsis aukštųjų mokyklų absolventų diplomų teikimo šventės, vykstančios Kauno centre.

A.Lukševičiaus skaičiavimais, krano išmontavimas truks maždaug tris dienas.

Vėliau dar reikės šiek tiek laiko visam sklypui sutvarkyti.

„Homburg“ įmonių grupė sovietmečio prekybos milžiną „Merkurijų“ įsigijo 2007-aisiais, o dar po dvejų metų jį sulygino su žeme ir šiam tikslui išleido apie 1 mln. eurų.

Kalbėta apie planus greitai pradėti statybas, tačiau aikštelėje pasirodę statybininkai dirbo labai trumpai.

2012-aisiais paskelbta apie planus šioje miesto vietoje įrengti biurų ir prekybos centrą su viešbučiu.

Tąkart pranešta, kad Kaune įsikurs visame pasaulyje garsaus tinklo „Hilton“ viešbutis. Tačiau šiems ketinimams nebuvo lemta išsipildyti.

Dar vėliau Kauno valdžios atstovus pasiekė žinios, kad sklypo šeimininkai jau patys nesutaria, kokio projekto jie norėtų imtis Kaune.

Prieš dvejus metus miesto taryba nutraukė sutartį su „Homburg Merkurijus“ dėl žemės sklypo nuomos buvusio prekybos centro prieigose.

Šioje vietoje pati savivaldybė pasišovė statyti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę.

 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.