Jei remsimės 1516 metais Vokietijoje įsigaliojusiu ir visame pasaulyje etalonu tapusiu alaus grynumo įstatymu, tai šis produktas nuo amžių amžinųjų turi būti tinkamas vegetarams. Juk jį galima gaminti tik iš salyklo, apynių, mielių ir vandens.
Tačiau, pasirodo, net ir tokiu atveju veganams ne visuomet įtiksi. Mat „Guinness“ aludariai, be šių medžiagų, naudoja ir alui skirtus filtrus, kurių sudėtyje, pasirodo, yra žuvų klijų, gaminamų iš kai kurių rūšių žuvų pūslių.
Anot „Sueddeutsche.de“, airiai tikina, kad alaus skonis nepasikeis, o štai filtrai bus naudojami kitokie. Kad tik aluje neliktų jokių žuvų pėdsakų.
Ar tai tik reklamos triukas, turėtų atsakyti marketingo specialistai. Tačiau faktas, kad vis daugiau gamintojų siekia žymėti savo produktus kaip tinkamus veganams, kurių pastaraisiais metais dėl besikeičiančių mitybos madų pagausėjo. Kita vertus, patys veganai sudarinėja ir internete skelbia gaminių, kurie tinkami tokiems žmonėms, sąrašus.
Todėl nėra ko stebėtis, jei kai kuriuose restoranuose jau siūlomas net ir veganams tinkamas vanduo. Ko tik nepadarysi, kad priviliotum daugiau pirkėjų.