Atlikus patikrinimą, nustatyta higienos pažeidimų. Patikrinimo metu restorano baro zonoje, virtuvėje, produktų sandėliavimo patalpose rasta gyvų ir negyvų tarakonų. Gamybinės patalpos buvo nepakankamai išvalytos.
Pastarąjį mėnesį šiame restorane pažeidimų nustatyta antrą kartą, todėl buvo laikinai (kol bus išdezinfekuotos patalpos) sustabdyta „Katpėdėlės“ Klaipėdoje veikla. Darbą atnaujinti restoranas planuoja šiandien, jeigu VMVT inspektoriai patvirtins, kad trūkumai tinkamai pašalinti.
„Restoraną uždaryti kelioms dienoms nuspręsta atsižvelgus tiek į vidinio patikrinimo, tiek į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspekcijos rezultatus, – teigia restoranus “Katpėdėlė“ valdančios „Amber Food grupės“ vadovė Lina Nikonovaitė. – Per šį laiką bus pašalinti tam tikri trūkumai ir pritaikyti dar griežtesni higienos ir sanitarijos reikalavimai. Restoranas yra įsikūręs autentiškame mediniame pastate – uostamiesčio architektūros paveldo dalyje.
Pastatas senas, tad kenkėjai slepiasi giliai vidinėse jo konstrukcijose. Neseniai atlikome generalinį patalpų valymą ir keliskart stipriai dezinfekavome visą pastatą, tai ir galėjo paskatinti tam tikrą nedidelį kenkėjų pasirodymą paviršiuje. Šiuo metu baigiame taikyti papildomas priemones, kad būtų atsikratyta kenkėjų likučių, ir restoraną vėl atidarysime ketvirtadienį.
Atkreipiame dėmesį, jog tai „izoliuotas“, konkretaus pastato specifikos nulemtas atvejis, neturintis nieko bendro su griežtais „Katpėdėlės“ tinklo restoranuose taikomais sanitarijos reikalavimais. Jie nuolat skrupulingai tikrinami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų. Be šio atvejo, per paskutinius metus restoranas tikrintas dar du kartus. Patikrinimuose prieš metus ir šį rugpjūtį konstatuota, jog restorane laikomasi esminių maisto saugos ir higienos reikalavimų – restoranas yra gavęs geriausią Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspekcijos vertinimą – 5 puodelius.“