„Mes itin priekabiai ir griežtai žiūrime į tvarką ir švarą savo restoranuose. Skiriame daug dėmesio įvairioms procedūroms, siekiame užkardyti visus įmanomus higienos pažeidimus, profilaktiškai tikriname patalpas, maisto produktus“, – kalbėjo UAB „Azijos skoniai“ direktorė Viktorija Dudienė. Pasak direktorės, žinia apie tai, kad restorane nerasta jokių pažeidimų juos pradžiugino, bet nenustebino – tvarka ir aukšta kokybė visuomet buvo „Soya“ restoranų skiriamasis ženklas.
Itin reikli Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos veikla kartais gali pasirodyti neproporcingai griežta. Tai nutiko ir „Soyos“ restorano atveju – tvarka, švara ir griežtų procedūrų laikymusi garsėjęs restoranas buvo uždarytas dėl nepagrįstų įtarimų.
„Soyos“ restoranai visuomet gaudavo aukštus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovų patikrinimų įvertinimus. Toks buvo ir paskutinysis patikrinimas rugpjūčio 23 dieną, tą kartą restoranas gavo aukščiausia kokybės vertinimą – 5 iš 5.
„Praeitą savaitę vykdyto tikrinimo metu gavome penkis „puodelius“ iš penkių galimų. Deja, vėliau buvo gautas papildomas pranešimas ir juo vadovaudamiesi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai laikinai uždarė restoraną. Šiandien gavome jų patvirtinimą, kad mūsų restorane viskas yra puiku“, – sakė direktorė V. Dudienė.
Ji pasakojo, kad kokybės vertintojai tikrino patalpas, darbuotojus, maisto produktus ir jokių higienos, maisto laikymo ar technologinių maisto gaminimo pažeidimų nerado. Restoranas ir savarankiškai nuolat vykdo griežtą maisto tiekėjų kontrolę bei maisto kokybės priežiūrą. „Soyos“ direktorė prisipažino, kad apie galimus nesąžiningus konkurentų veiksmus, kaip ir apie patirtus nuostolius šiuo metu kalbėti dar negalinti.
Naujos koncepcijos restoranai „Soya“ įvairiose Lietuvos vietose atsidarė 2013 metais. Šie restoranai kviečia ragauti tiek keturių Tolimųjų Rytų virtuvių – Kinijos, Japonijos, Korėjos ir Tailando – valgių, tiek ir netradicinių Asian fusion patiekalų, sukurtų sujungus kelių šalių maisto gaminimo tradicijas.