„Kai kalbama apie šviežią mėsą, reikalavimas suprantamas.
Tačiau pienas absoliučiai visas yra supakuotas, todėl tai
nelogiška. Mes skaičiuojame, kad vien pakuotes perdaryti kainuotų
75 tūkst. – 100 tūkst, eurų.
Žinoma, tai vienkartinės išlaidos,
tačiau didelės. Be to, įmonės paprastai turi pakuočių atsargų,
nes perka didelius kiekius. Tokiu atveju reikėtų jas utilizuoti,
nepanaudoti, o tai irgi nuostolis“, – tvirtino Lietuvos pienininkų
asociacijos vadovas Egidijus Simonis.
Mėsininkams nurodymas žymėti perdirbtų gaminių mėsos kilmę
sukeltų panašių rūpesčių. Jei įmonė į gaminamas dešreles
deda iš skirtingų šalių gaunamą mėsą, visas šias šalis
turėtų ir nurodyti.