Palangos valdžią erzina sumanus klaipėdietis

2015 m. birželio 25 d. 09:39
Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)
Palangos savivaldybė nebeišmano, kaip pažaboti reklamavimosi būdą, kai reklaminiai užrašai demonstruojami ant viešosiose vietose ilgam paliekamų priekabų ar krovininių automobilių.
Daugiau nuotraukų (1)
Palangos prieigose, Kretingos gatvėje, jau kelias savaites šalikelėje stovi tentu aptraukta lengvojo automobilio priekaba be vieno rato.
Ant tento – užrašai su gaminių reklama, nurodytas telefono numeris ir interneto svetainės adresas.
Tikina, kad sugedo važiuoklė
Nurodytu telefonu paskambinusiems Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams klaipėdietis Antanas Rupeika sakė, kad taip kurorte reklamuoja savo gaminius.
Tačiau „Lietuvos rytui“ verslininkas tvirtino, kad priekabą čia buvo priverstas palikti todėl, jog važiuojant sugedo rato mechanizmas ir jis iki šiol neranda tinkamos detalės.
Savivaldybės atstovų nuomone, klaipėdietis gudrauja ir priekabos ratą nuėmė specialiai, kad tvarkdariai šalikelėje paliktos priekabos negalėtų nutempti. Juo labiau kad priekaba sugedo, A.Rupeikos tikinimu, praėjusį ketvirtadienį, bet ji šioje vietoje buvo pastebėta dar birželio pradžioje.
Įstatymų nepažeidžia
Už tai, kad savo transporto priemonę paliko ant vejos, prieš porą dienų Palangos kelių policijos pareigūnai klaipėdietį nubaudė 57 eurų bauda.
Tačiau pareigūnai nesiryžo skirti baudos už arti kelio paliktą reklaminį stendą be policijos leidimo, nes suabejojo, ar ši priekaba yra reklama.
Klaipėdietis aiškina, kad reklamuotis ant transporto priemonių leidžiama be jokių suvaržymų ir jis įstatymo nėra pažeidęs.
Ketina skirti baudą
Reklaminiais užrašais mirgantis priekabos tentas yra skirtas vežamam kroviniui apsaugoti, todėl jis negali būti vertinamas kaip reklaminis įrenginys.
Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Petro Keinio teigimu, nenormalu, kai rinkliavą už reklamą susimoka nedidelį stendą išsikabinęs paslaugų teikėjas, o didžiulę priekabą su reklaminiu tentu kur nori pastatęs kitas verslininkas nemoka nė cento.
Rinkliavų centras apskaičiavo, kad už Kretingos gatvėje daugiau nei tris savaites stovėjusią reklaminę priekabą A.Rupeika savivaldybei būtų sumokėjęs apie 100 eurų.
Už viešojoje vietoje įrengtą išorinę reklamą be savivaldybės leidimo Viešosios tvarkos skyrius klaipėdiečiui ketina skirti 72 eurų baudą, o jei ji bus apskųsta, lauks, ką nuspręs teismas.
Papildomos pajamos
Viešojoje vietoje matomos išorinės reklamos kvadratinis metras Palangos mieste už parą apmokestinamas 0,3–0,6 euro rinkliava.
Per praėjusius metus už išorinę reklamą Palangos savivaldybė gavo 75,3 tūkst. eurų. Šiemet per 5 mėnesius jau surinkta apie 31 tūkst. eurų.
PalangaReklamaautomobilio priekaba
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.