„Kretingos maistas“ vaikams tiekė nesaugius patiekalus

2015 m. balandžio 22 d. 19:51
ELTA ir lrytas.lt inf.

Valstybinės maisto ir

Daugiau nuotraukų (1)
Valgykloje rasta atšaldytos kiaulienos nugarinės ir lašinių vakuuminiame įpakavime, kurių tinkamumo vartoti terminai jau penkias dienas buvo pasibaigę. Nustatyta, kad patiekalas – virtas maltinis, kurį pagal technologinius aprašymus reikėjo gaminti verdant, buvo keptas.
Be to, rasta obuolių, apelsinų ir šaldytos vištienos filė be įsigijimo dokumentų. Tad neaišku, iš kur jie atkeliavo ir koks tinkamumo vartoti terminas.
„Mokyklos pastatas – naujas, virtuvė – puikiai įrengta, tačiau nesilaikoma net svarbiausių higienos reikalavimų ir rizikuojama vaikų sveikata. Mūsų svarbiausias tikslas – užtikrinti, kad vartotojus pasiektų tik saugus ir kokybiškas maistas, todėl mokyklų valgyklas kontroliuosime dar griežčiau ir dažniau. Patikrinimus atliks ne tik teritorinių VMVT inspektoriai, bet ir specialiai iš centrinės VMVT aukščiausio lygio specialistų suburta komanda. Tokiu būdu siekiame, kad ūkio subjekto veikla būtų įvertinta objektyviai bei profesionaliai ir suteiktos veiklos tobulinimo rekomendacijos, sustabdyti nusižengimai ar pavojų keliantys veiksmai“, – pabrėžia VMVT direktorius daktaras Jonas Milius.
VšĮ „Kretingos maistas“, tiekiantis maistą 241 Lietuvos ugdymo ir gydymo įstaigai, jau dabar yra po padidinamuoju VMVT inspektorių stiklu. Šiais metais patikrinta 80 ugdymo įstaigų valgyklų, kurioms maistą tiekia „Kretingos maistas“. Pusėje jų buvo nustatyta pažeidimų. 12 patikrinimų atlikti gavus vartotojų skundus ir ketvirtadalis pasitvirtino. 2014 m. ši įmonė buvo tikrinta 300 kartų. Po 41 proc. patikrinimų nustatyta pažeidimų, kurie dažniausiai yra bendri higienos pažeidimai: savikontrolės, technologijų (patiekalų temperatūros), atsekamumo, nesuderintų valgiaraščių.
Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos valgykloje, kurią maistu aprūpina VšĮ „Kretingos maistas“, patikrinimo metu rasta žalių morkų su puvimo požymiais ir pelėsių apnašu. Jos tą dieną buvo naudojamos plovui gaminti.
Druskininkų lopšelio/darželio „Žibutė“) virtuvėje rasta 29,6 kg įvairių žaliavų ir maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Šeduvos gimnazijoje patiekalai buvo gaminti ne pagal valgiaraščius – vietoj keptos menkės pagaminti žuvies kotletai, vietoj burokėlių salotų su grietine – marinuoti burokėliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.